Julhelgen är förbi.

Eller ja nästan iallafall. Det är ju fortfarande annandagen idag.

Julhelgen har varit otroligt mysig och trevlig! Vi var i Skruvstad på julafton och åt massa god mat med så himla goa människor. Och Nellie var hur snäll och go som helst. Trots sin lätta "förkylning", jag tror dock mer på tänder som spökar än förkylning.

Nellie vaknade ju natt till torsdag och hade 38.9 i temp och bara grät. Hon var så ledsen, lät nästan som att det gjorde ont. Tror nog att det blev lite huvudvärk av allt gråtande, för om hon slog i huvudet lite lätt i axeln eller nått så grät hon ännu mera. Stackars liten. Så den natten fick hon faktiskt alvedon och blev mycket gladare och fick sova lugnt resterande av natten. Efter det var febern som bortblåst. :-/ Hon är inte särskilt snorig eller hostig heller, därför tror jag på tannebissar!

Var även och hälsade på Älskade Nathalie på torsdagen, och de var så mysigt och träffa henne igen. <3
Stort grattis till er än en gång, ni kommer bli jättefina föräldrar! :) <3

Juldagen spenderades i vålberg med mor, far, bror, älsklingen och lilla N :) Var så kul, och som vanligt slängde vi lite käft. (Vi gör alltid det ;P) Så himla skoj var det. Och du mamma! Tack för potatisen! :P Haha <3

Är lite sliten efter helgen och maten. Herregud. Tur att det är en gång om året bara! :P

Nu blir det att vänta på att N ska vakna efter sin tupplur och sen höra av sig till familjen Johansson/Svensson för ett litet besök kanske! :) Och ikväll blir det familjen Alkemyr/Dalgren! :) <3

Älskade Nellie har varit så otroligt glad och pigg, skrattat, busat och myst med släkten. Fick sin morfar att bli lite blöt i ögat igår när dom busade, för hon skrattade så mycket. :) Mormor tuta var väldans glad hon med över att höra N's glada skratt. Humöret på N har varit helt underbart hela helgen. Men hon var nog ganska sliten för igår somnade hon vid 20.30 och klev upp strax före 10 idag. Vaknade bara för att äta 1-2 ggr under natten. Så himla duktig, och vi är så stolta över våran Lillrava! <3

Hej på er sålänge. Bilder kommer! :)

Svenska hollywoodfruar?!

Jani, idag ska jag chockas lite. JAG ska kolla på "Svenska hollywoodfruar" ! Det ni! Jag avskyr egentligen den där serien. Men jag vill ändå kolla på det, för jag tycker faktiskt om Maria Montazami. Hon verkar som en helgo människa och verkar inte särskilt skrytsam över sitt rika liv. Det gillas! :)

Ikväll blev det en sväng till Åsa för iskaffe och massa skratt (ovanligt?) :) Vad skulle jag göra utan min Åsa? Ja just det, MIN! :D Jag delar henne inte med någon. Eller jo, kanske till Linnéa ;) <3
Var även iväg till den där återvinningsstationen, och det var liiiite skräp vi slängde. Fyllde en hel IKEA-kasse med papper och kartong och en påse med plast och kånkade iväg med. Fasiken vad jag är duktig ibland. :) Nu är det borta och jag kan sluta störa mig på att det står där och bara är i vägen :)

Gud vad tråkigt jag har utan sällskap.. Nellie sover ju sen 19.45, hon var liiiite trött efter att ha varit vaken sen 17, lillrava <3 Trött men ganska glad ändå :) Så när hon sover har jag egentligen tid att göra sånt jag inte hinner under dagen, men hur kul är det på en skala? Jag vill inte behöva göra en massa när jag bara vill krypa upp i soffan och slappa. Så idag struntade jag i det helt enkelt. Har imorgon och onsdag på mig också. Och på onsdag är ju Christian ledig så då kan han underhålla Nellie så jag får något gjort! :)

Nej kära läsare, nu blir det tv:n innan sängen. Är sååå trött idag och huvudvärken vägrar försvinna. Dåligt med sömn kanske?

Skyll dig själv, Fröken C, skyll dig själv! ;)

Vika tvätt. :)



N var med och vek tvätt tidigare idag. ;)
Satt och flinade varje gång hon fick ett strump-par i knät ;D <3

Ny vecka.

Ny vecka, nya tag! Nu är det bara 4 dagar kvar till jul! Gud vad roligt.
Vi ska till Skruvstad på julafton, och det är ingen dret det inte. Längtar som bara den. Världens bästa människor runt mig och väldans god mat och mys med min lilla familj. Kan det bli bättre? Blir hem till kära mor/mormor tuta på juldagen också! Inte fel det heller! :D

Idag har vi roat oss med att busat en massa på filten, sen fick Nellie sitta med i babysittern i badrummet så jag kunde duscha. Hon skrattade väldans massa när jag kikade ut genom duschdraperiet och ropade "Tittut!". Så himla go! <3 Hon var så lugn i babysittern så jag passade på att raka benen också, och jag lyckas alltid skära mig på minst ett ställe. Nellie tyckte tydligen att det var roligt när jag sa aj, så hon flinade en massa åt mig. Haha. Sötunge! Skadeglädje redan, det ska börjas i tid ;) <3

Nu sover hon igen och jag ska ta mig en kaffekopp!
Kanske ge sig ut i kylan senare för att slänga skräp vid återvinningen. Ja så får det nog bli, så Nellie kommer ut i friska luften lite! :)

SNART ÄR ÄLSKLINGEN LEDIG I 3 HELA VECKOR!! UNDERBART!! <3

Fan också, tror nästan jag har feber. :-/
Vill inte bli sjuk, för då blir det inget Skruvstad för min del :-/
Äsch, jag inbillar mig nog bara. Är nog bara rätt så trött av dåligt med sömn.
Får skylla mig själv när jag fastnar vid datorn på kvällarna. :P

Haha..



Skräll att Nellie och sova låg högt upp :P
Men jag har använt Åsa mer än raringen & älsklingen? :O Haha. <3

Hmm. mina udda ord som jag slängt ur mig. Undrar vad dom grundar det på? :P
säkerhetskopieringen, blogguppdaterings och försäkringsgubbe är väl inte konstigt? :P

Blir tokig.

Nej, det går inte. Man kan ju inte bli något man redan är. Eller hur?

Har verkligen inte tid med bloggen, eller så har jag ingen lust. Mest så beror det på lusten :P Så ni får ta dom inläggen ni får, så är det med det. ;)

Har iaf haft mysiga dagar med Nellie. En av dagarna var vi med Therese till staden och gick lite smått i affärer och tog en väldigt mysig fika på Royal. Ingen skit det inte! Man blir så himla glad av hennes sällskap! :) Och Nellie är hur go som helst att ha med sig överallt, inget gap och skrik. Är bara med alldeles snäll och glad :) Sov i mitt knä hela bussresan hem gjorde hon också :) <3

Har även haft mys med bästa Åsa och söta Nea. <3<3<3 Mina änglar! :) Det vore bra tråkigt utan er att umgås med ibland! :)

Älsklingen har jobbvecka, så jag har väldans tråkigt på kvällarna när Nellie somnat. Tänkte att jag skulle spela lite, som jag brukar göra när N sover. Men icke! Det kastade ut mig 118 ggr. Internetet ville tydligen inte att jag skulle spela. Så då blev det lite blogg istället. Men ska nog snart ta och hämta julmusten som älsklingen köpte med sig hem på vägen hem från jobbet imorse, eftersom jag sa igår att jag var sugen på det och tv:n envisades med att visa reklam för julmust. Typiskt när man är sugen och inte kan få tag på det. Men raringen är bra go han som tänker på lilla mig! <3 Och snart är han ledig i hela tre veckor! Hur skönt är inte det då? Men om han ska vara på sitt vanliga retas med Catrin- humör, så kommer jag nog önska att han jobbade istället. :P Det brukar bli så. Han är ju så jävlig ibland. Men inte elakt jävlig, utan bara sådär "gulligt" jävlig. ;) <3 Haha.

Nellie har varit på toppenhumör dom senaste dagarna! Glädjetjuten avlöser varandra och det fick mormor tuta höra på i telefon förut. Fick henne att skratta också, genom att ta hennes fot och försöka killa henne i ansiktet med den, hon är bra vig hon! ;) <3 Är så kul när hon är så glad, och det värmer varje gång hon ler eller skrattar! Jag kan inte vara annat än lycklig över min lilla familj! <3 Vad skull jag göra utan dom? :)

Nej ni, mer en annan gång.
Hejda! :)

Hinna med allt?

Ja nu sitter jag här efter att ha fått Nellie och somna i babysittern. Hon ville absolut inte sova i sängen, varken sin eller våran. Men hon betedde sig som att hon var trött, och jag antar att hon var det eftersom hon nu sover. Men det tog ändå tid att få henne att somna idag. Det var längesen hon var så svårsövd. Men men, hon får ha sina dåliga dagar hon med. :)
Nog om det, vad har vi gjort under helgen då? :)
Vi åkte ju som sagt till GBG och skulle på Liseberg (Jul-grejset). Färden dit gick ganska bra förutom när vi hade stannat för att Nellie skulle få sträcka på sig och få i sig lite mat. Hon ville inte ner i stolen igen utan började gnälla. Men vi tänkte som så att hon brukar bli nöjd bara bilen börjar rulla, men inte denna gången. Efter ca 1 km fick vi stanna bilen igen för Nellie var verkligen arg. Efter lite mer amning så gick det bättre och hon var nöjd igen och vi kunde fortsätta åka. :) Väl nere i GBG så blev det ändrade planer, vi skulle på glöggafton på kvällen hemma hos en av Christians kusiner. Det var verkligen jättetrevligt, och hans släktingar var supertrevliga allihopa :) Vi var tillbaka hemma hos Reidun och Voitto vid strax efter 00 och Nellie somnad eom vid 00.45 och sov till 7.30. Så hon sov riktigt bra för att inte vara på hemmaplan. Jag däremot hade sovit mycket bättre om inte min jädra visdomstand behagade att göra ont. Usch vad jag hatar tandvärk, men än mer så hatar jag tandläkare! Så jag hoppas faktiskt att det slutar göra ont snart så jag slipper ringa dom. Vill inte dit! Det knyter sig i magen så fort jag tänker tanken att jag ska boka en tid för en vanlig undersökning, vill inte ha deras verktyg i munnen! Jag kanske är fjantig, men jag är verkligen rädd för tandläkaren!

Lördagen blev väldigt lugn, med mat och massa bus. Sen när vi bestämde oss för att åka in till GBG och Liseberg var väl kl. 15 och vi skulle gå på jul-grejset innan vi skulle åka hem. Kommer in till stan, och ser att i det P-huset vi tänk parkera är det fullt. Åker till nästa och inser att vi får ingen plats där heller. Man tycker tydligen att det är smart att ha hockey-match och Jul på Liseberg samtidigt. Så efter 40 minuter av parkerings-sökande så gav vi upp och styrde kosan hemåt. Vi hade ju fått parkera på andra sidan stan för att komma in på Liseberg ju. Kul! Nej, det finns kvar nästa år och då är Nellie lite äldre också så hon kanske tycker att det är roligt och titta lite, spec. på alla lamporna :) Bilfärden hem gick bra iaf. Nellie somnade när vi letade parkering och vaknade inte förens vi kom till Säffle, sen satt hon glad och lekte med min telefon resten av biten hem. :)

Söndagen blev en slappardag. Enough said.

Igår var vi hem till Kent och Camilla och sa grattis för Camilla har ju fyllt år! :)
Ser dom alltför sällan. Men man har så mycket som man ska göra hela tiden. :/
Blev även en tur till IKEA för att söpa sänghyllor, en hylla till köket, nattlampa och skålar till N, skrivbordslampa till C :)

Hur hinner man med allt som småbarnsförälder? Tycker alltid att jag har tusen saker att göra, men ändå ser det ut som ett bombnedslag här hemma och folk jag vill hinna träffa hinns inte med. Gaah. Nu menar jag inte att jag hellre gör allt annat än umgås och tar hand om Nellie, men det vore kul om man hann med något mera här hemma ;)

Hej så länge!

Skriver snart..

Det kommer en update inom kort! :)

Håll till godo så länge ;D

Göteborg.

Imorgon åker vi till Göteborg och det ska bli riktigt roligt (och skönt) att komma hemifrån lite. Även om det bara är för en dag, och ev. över natten så kommer man ändå hemifrån lite. Hoppas Nellie klarar av att inte sova hemma. Har ju aldrig testat det, så det blir nog intressant och se om man får sova något när man är där nere. Nej, det ska nog gå bra bara vi inte glömmer nappen och snutten :)
Borde egentligen packa ner det vi ska ha med, men det tar inte lång tid så jag hinner det innan vi åker imorgon. Ska försöka komma härifrån vid 9-10 så vi tajmar in att Nellie vill sova. För då kan hon ju sova på vägen ner.
Ikväll har älsklingen varit iväg på julbord med sitt jobb och jag och Nellie har haft Åsa på besök. Vi mumsade glass med marängen och choklad&cola-sås. Ingen dret det inte. :)
Tack för ikväll hjärtat mitt! <3
Nej om man ska ta och surfa lite till och läsa lite bloggar man missat? Och kanske mysa lite med herrn i huset? :)
Det låter som en bra idé!
Godnatt på er. Hörs när vi är hemma igen! :)

Här är jag ;)

Ville egentligen bara tala om att vi lever och mår bra. Har inte hänt så mycket. Mest varit lugnt eftersom Liten är förkyld och då blir det inte mycket gjort. Hon är iallafall på bättringsvägen, så idag var vi och hälsade på Christians mormor en sväng :) Hon blev så glad. :)

Är så glad över att vi kunde hjälpa! Känns så himla bra och det kommer bli en riktigt bra jul med den här känslan! ;) <3 <3

På fredag drar vi till Göteborg och blir kanske borta tills på lördag. Hoppas Nellie är helt frisk, men det borde hon blivit då. Hon är ju typ frisk redan :) Annars får vi väl skjuta på det ett tag, men det vore himla skoj att komma ner och hälsa på Christians moster och man, och kusiner. Och gå på Liseberg och titta på jul-grejerna där :) Men är Nellie sjuk så är hon. Och då är hon viktigare :)
Imorgon blir det iaf tvätta en massa så vi får med oss rena kläder och ett par ombyten till Nellie. :) Fixa lite med vad vi ska ha med och så, det blir en fullt upp dag med andra ord :)

Nu ska jag vänta lite till på raringen som är iväg och fixar ihop sin nya dator hos Åsas bror Johan. Inte nog med det, han har en ny ifåån också :P Så han är inge stolt han inte :P Haha.

Nellie sover sen halv 9 och efter ett mysigt besök från Åsa och Cattis! <3
Idag fick Åsa höra lite skratt från Nellie också :D <3

Tack faster Therese för dom underbart söta strumporna till Nellie!! <3 Det är klart hon ska vara som faster! <3
Får ta kort på dom så alla får se :D

Nej, hej på er!

Över fort.

Hoppas att denna förkylning försvinner fort, febern har hållit sig nere iallafall, 37,9 förut. Och hon är inte fullt så tät, nu tar det sig ut. Hostar och snorar. Och är väldigt gnällig, stackars liten :( Hon har sovit ca 25 minuter sen klockan 10.30. Så nu äntligen efter lite gråt och gnäll så sover hon igen, ingen ställning passade riktigt bra och helst skulle vi stå upp och min rygg pallar inte det så nu har jag jätteont i den och huvudet.. Hoppas hon sover en stund nu, så kanske hon är lite gladare sen! :) Inte lätt att vara liten och sjuk ju :( Vårat hjärta! <3 
Jag ska ta och slappa en stund med en kopp kaffe och pepparkakor och vänta på att raringen kommer upp. Stackarn har nog inte fått sova mycket idag han heller. Och så jobba natten på det. Usch och fy!

Nej, det får räcka för nu.

Hej på er!

Förkyld.

Natten har varit sådär. Jag har knappt sovit alls.
Hann typ bara lägga huvudet på kudden igår så vaknade Nellie av att hon var helt tät i näsan. Jag hade hört henne hosta ett par ggr innan jag kom i säng men inge mer. Men vid 00 så var det tätt i näsan. Blev att dra fram näs-fridan och näsdroppar. Hon var så ledsen när hon vaknade, inte konstigt det. Efter lite mer mat och ny blöja så försökte vi sova, hon låg och "gnällde" i ca 1 timme i sömnen. Tror att febern satte in, men ville ju inte väcka henne för att ge alvedon om hon ändå sov. så ca 3 blev det tyst igen och jag kunde blunda lite. Sen har jag blivit väckt till och från ända fram till 8.
I morse hade hon 38.4 i temp. Vet inte om det är någon hög temp faktiskt, men har hört att över 37,8-38.0 är feber. Men eftersom hon är glad när hon är vaken, även om hon vill sova en massa, så vill jag inte ge alvedon "i onödan". Hon får ju såklart om jag märker att hon har ont av febern men sålänge hon är glad och relativt pigg så är ju inte alvedon nödvändigt.
Nu sover hon sin andra tupplur sen 8 i morse. Hon är vaken 1,5 timme och sen vill hon sova igen. Ungefär så är det när hon är frisk också. Men då går det ca 2 timmar mellan tupplurarna istället. Och nu sover hon längre stunder än innan, ca 1-2 timmar (Istället för 30 min, max) så det märks att hon inte är helt frisk. Som tur är så vill och kan hon sova i babysittern, så då kommer huvudet upp en bit och det lindrar i näsan. :) Så skönt att det finns knep för att lindra åt dom små :) Vårat lilla hjärta <3

Nu blir det mer kaffe för min del, och sen slappa med Nellie hela dagen lång :)

Ny design.


Eller ja, design vet jag inte om jag ska kalla det. Egentligen bara lite ny färg och text (storlek och färg). Det enda i design-väg är ju egentligen headern. Haha. Blev ganska simpelt och det känns bra. Den känns inte ond mot ögonen när man klickar sig in och färgerna är behagliga ihop. Så ja, jag är nog nöjd. Ett tag.

Vad har vi gjort idag då? Ja ni, vi har banne mig slappat heeela långa dagen. Och det behövde vi nog båda två. Fast å andra sidan så är hon pigg på kvällen och ikväll så somnade hon vid 21.30. Efter en massa mys och lite gnäll. Hon var så trött till slut så att hon skrattade och grät samtidigt nästan. Men sova, det är banne mig farligt det. Man kan ju missa något. <3
Två nätter i rad har hon sovit mellan ca 20-06. Undrar om hon sover längre imorgon eftersom hon somnade senare? Hm, det återstår att se. :)

Nu ska jag ta och släcka ner och stänga av. Både tv:n, datorn och hjärnkontoret. Jag är trött!
Så godnatt på er!


Bjuder på en bild också:


Vårat lilla Charmtroll! <3


Hoppas det går som vi tänkt nu! Det vore så himla skönt att kunna hjälpa! :)

December månad..

Nu är det en ny månad, eller ja det har det varit sen igår men ändå. Fy vad fort hela det här året har gått. Speciellt dom senaste 4 månaderna. Det känns inte som att det var lite mer än 4 månader sen Nellie låg i magen. Det känns som att det var max ett par veckor sen vi åkte till förlossningen ju. Helt otroligt!

Snart är det jul och sen är det nyår. Som sagt helt otroligt vad fort tiden går.
Nu sitter jag och vaggar Nellie i babysittern (hon tycker tydligen om att sova i den) samtidigt som jag njuter av en kopp kaffe och bloggar. Ute är det så himla fint idag och inte så där äckligt kallt. Kanske ska ta en tur ute sen. Det märks. Är lite rastlös även om Nellie och jag egentligen har fullt upp.
Så vad ska ni andra hitta på idag? :)


Ska sätta mig och fnula lite på designen till bloggen nu. Det svåraste är nog headern.
Ja, om ni har tur så kommer nya designen upp senare idag :)

Nu, mer kaffe och pepparkakor! :)

4 månader! :)



Lilla hjärtat är nu 4 månader gammal! Hon växer så det knakar och håller på att lära sig hur mycket som helst. Tiden går alldeles för fort. <3 Men hon kommer vara mammas och pappas Lillrava så länge det bara går :)
(Iaf tills Åsa får sin bebis, för då är ju inte Nellie minst längre ;P)

Älskar henne så himla mycket!! <3


Idag har vi haft besök av Nellies farmor, farfar och faster :) Så trevligt även om jag inte var beredd på att dom skulle komma idag! :) Men dom är alltid välkomna! :) Tack så mycket för presenterna till Nellie och presentkortet jag fick :)
Samtidigt som dom åkte hem så åkte älsklingen iväg och jobbade. Usch vad veckorna går fort när han är ledig :/ <3 När dom hade åkt så drog vi hem till Åsa och Nea, där befann sig även Linda och Neo :) Hade en supermysig och trevlig stund med dom! :) Och nej tack, jag vill inte ha en sån där sjungande hund. Kommer bli alldeles galen på den isåfall :P Haha.

Nu sover Nellie och har gjort sen ca 19.30, hon var helt slut efter massa bus och mys hos familjen alkemyr/dalgren :) Jag har kollat på grey's anatomy. Och nu blir det WoW (Jag måste få spela, fast jag är mamma ;P) en liten stund och en kopp te innan sängen! :) Lite Catrin-tid med andra ord! :)

Ha en fortsatt trevlig kall vinter-kväll. Här är det hela -22 grader varmt eller kallt om det låter bättre ;P
Godnatt! :)

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0