Heldag i stan! :)

Nu var det ett tag sen jag skrev igen. Fy på mig!
Men nu är jag här och uppdaterar lite snabbt :)

Vad har hänt sen sist då? Ja det är inte mycket det. Christian har varit sjuk så det har inte blivit så mycket. Men jag var iaf i väg och firade min syster i fredags, Christian var hemma med Nellie och det hade gått jättebra för dom, så himla skönt! Och det var inte dumt att bara vara Catrin för ett par timmar. Få lite ny energi! Det är man faktiskt värd ibland. :) så tack älskling! Och tack syster för att jag fick komma :)

Idag har vi varit i staden och handlat lite, bland annat mat. För det behövdes verkligen! Sen blev det ju lite grann som vi ville ha och kanske egentligen inte behövde, men det är inte ofta vi handlar sånt. Så det fick vi faktiskt idag ;)
Blev även lite handlat till Nellie, tre pyjamaser (en två-pack och en rosa Bamse-pyjamas som Christian valde), så nu har hon och byta med, nagel-set, och en ny nappflaska :) hon måste ju få lite hon med ;D Och hon har varit så duktig idag, inget gnäll eller ledsamheter trots att hon suttit en massa i bilstolen. Vårat lilla hjärta det!

Nu blir det mys framför tv:n och "House", Nellie sover (inte så konstigt efter idag, säkert helt slut) och älsklingen spelar lite WoW :)

Imorgon blir hjärtat 4 månader! Gud vad tiden går fort, för fort!! <3

Idag är ingen vanlig dag..

..eller jo. Den har varit precis som en vanlig dag förutom alla fina grattis-sms och meddelanden på facebook. Blir inte så mycket firande när sambon jobbar natten när man fyller år. Får ta lite firande när han är ledig nu istället.

Har haft en mys-dag med Nellie. Och var en sväng till Åsa och fick mig en födelsedags-iskaffe. :D Linda och Neo var där också :) Sen har jag och Nellie bara slappat. Hon sov från 14.30-16, och sen ville hon tydligen sova lite till så vi båda sov brån 16.45-18 :) Och nu sover hon igen och har gjort sen 20.15, sötnöten! :)

Imorgon blir det en tur till Linda och Neo för en morgon-iskaffe :) Är lite nyfiken på hur huset ser ut inuti ju ;D
Och imorgon går äntligen älsklingen på ledighetsveckan, så det ska bli alldeles underbart! :D Saknar honom väldigt mycket!! <3

Nej, ska kolla klart på DH och sen sova. Bäst och passa på att sova med Nellie nu, så är man pigg och kan umgås med Älskl när han är ledig :D

Godnatt!
Och tack för alla grattis!

Saknar dig morfar, Vila i frid. 23/11-08, 2 år idag sen du lämnade oss :( Saknar dig så himla mycket!! <3

En pigg dotter! :)

Idag var hon väldigt pigg nu på kvällen, vi låg och tjattrade med varandra i över en timme i sovrummet. Haha. Hon somnade så sent som 22.15 ikväll. :)
Såhär pigg och liiiite till var hon <3


Har haft Angelica på besök idag, det var inte igår. Så himla trevligt och kul men synd att det inte händer allt för ofta längre. När vi bodde grannar så var det så mycket enklare att ses, och då sågs vi ju typ varje dag. Får ändra på detta. :) Och jag får ta körkort snart också ;) Angelica fick Nellie och gapskratta här förut, jag lyckades få henne och skratta igår en sväng. Men det var inte mycket. och jag kommer inte ihåg hur jag gjorde. Men idag så fick Angelica henne och skratta mycket och högt! Så himla sött! :) Snart kommer vi ha en skrattande, pratglad liten tjej här hemma :D Gud vad roligt! :)
Hoppas hon skrattar snart igen så Christian får höra också :)

Nej ni, nu blir det sängen. Nu hörs vi inte förens jag är 22! ;)
Godnatt! :)
Tack för tipsen ang designen, håller just i detta nu på och fnular på en ny design och testar på en provblogg jag har. Men håll till godo, här ska ändras ;) Therese förresten, en bild eller två ska jag väl lyckas klämma in, men jag vet inte om jag har några på dig ju? :O

Gaah, varför jobbar min karl när jag är mys/sällskapssjuk? <3

En dag som alla andra..

Dagen har varit bra, tröts snö och kyla. Var faktiskt lite glad över att det kommit snö :) Så imorgon ska jag försöka vara hurtig och ta en promenad med Nellie :)

Ikväll har vi varit hemma hos Åsa och Nea. Båda barnen var på bra humör och det var såå mysigt att dom var det! :) <3 Våra små gullungar! :) Skrattade en massa som vanligt! :) Gud vad jag älskar familjen Alkemyr/Dalgren! <3

La Nellie för att sova vid 21 ungefär, efter vanliga kvällsrutinen av mys och bus och en massa prat! :) Ringde syster Sandra för att berätta att jag kommer på hennes kalas på fredag! :) Christian skulle vara hemma med Nellie och jag ska iväg ett par timmar. :) Medans jag pratade med Sandra så vaknade Nellie till, men låg bara och pratade en massa med sig själv (eller snuttefilten) så jag pratade färdigt med Sandra för att ge Nellie en chans att somna om själv. Men efter ett tag så lät hon bara högre och högre, det lät nästan som att hon ropade. Hon var aboslut inte ledsen, inte det minsta. Men det lät lite som "Hallååå, är det någon som hör mig?" så när jag kom in för att ge henne lite mer mat, så ville hon bara ha lite grann och sen fortsätta prata. Haha. Myste lite till med henne och la sen ner henne i vaggan igen, och nu sover hon så sött! Vårat lilla hjärta! <3 Även fast klockan kan tyckas vara ganska mycket så kan man ju inte låta bli att prata och mysa. Hon är så liten än, så det där med tider kommer sen ;)

Vad skulle jag göra utan min lilla familj? Är så glad att jag har både den mest underbara dotter man kan ha och den bästa sambon i världen! <3 Älskar er så himla mycket! :) <3

Nej om man skulle ta och försöka krypa ner i sängen?
Godnatt på er! :)

Och jag har mina aningar om vem denna människa på facebook egentligen är! Men jag är inte helt hundra, så därför kommer jag inte yppa vem jag tror att det är förens jag fått bevis för det! Jag anklagar inte människor som kanske rentav är oskyldiga. Aningar och magkänslor får man fortfarande ha! :)

Ps. Är det ingen som har förslag på färger och sånt till min blogg?
 

Förklara lite bättre kanske?

I mitt förra inlägg så skrev jag om skitsnack om familjen. Det gäller inte min dotter och sambo utan det är min mamma och pappa det gäller, spec. pappa. Ber om ursäkt för om det verkade som att det var om Nellie och Christian. Ska försöka skriva annorlunda om det blir fler gånger. Tänker inte på att "min familj" betyder fler saker nu! :)

Människan som håller på kallar sig "Mia Nilsson" på facebook, men jag är 110% säker på att jag vet vem det är egentligen. Synd bara att jag inte har bevis för vem det är. Jag har bara magkänslan och aningar. Men tyvärr är det inte nog. Minsta lilla bevis och jag kommer se till att du får stå för vad du säger, oavsett vem du är och oavsett om jag ska behöva anmäla dig för förtal eller liknande. Du kan vara självaste kungen om du vill. I dont care!

Nu mer kaffe! :)

Folk är sanslösa!


Blir så förundrad över hur folk orkar hålla på?
Fattar inte folk att till slut får man reda på vilka dom egentligen är?
Ingen pratar skit om min familj utan att stå för det! Absolut ingen!
Speciellt inte via internet, och till råga på allt försöker människan vara anonym/okänd (om man kan kalla det för anonym/okänd?). Nej!
När det kommer över internet så tar jag allt med en nypa salt och behärskar mitt humör!
Stå för vad man tycker/tror sig veta/häver ur sig är en bra början, inte gömma sig bakom dataskärmen!


Tids nog brister mitt tålamod!
Jag orkar inte hålla skenet upp hur länge som helst!

Lonely lördag.

Idag blir det inte mer än ett kort inlägg. Gör inget annat än sitter vid datorn när jag är själv. Nellie sover sen 20.30 och Älsklingen jobbar. Guuuud vilken rolig lördag. Tur jag har cola, chips, choklad och dator :D

Nellie somnade ju som sagt (skrivet) 20.30, men vaknade till vid 21.30. Hörde att hon låg och "pratade" för sig själv. Men till slut så låt hon högre och högre ungefär som att "hallllllåååå, är det någon som hör mig" men hon var fortfarande glad. :) Fick i henne lite mer mat och sen somnade hon så gott. :) Alldeles själv igen! :D Först när jag skulle lägga henne ikväll, vid 19.30 var hon jätteledsen, men efter lite mer mys och massa prat så somnade hon ganska direkt och själv :)
Så en kom ihåg-grej till mig själv, försöka aldrig lägga en halv-ledsen bebis! ;P <3 Vänta tills hon är glad istället! :)

Imorgon blir det en tur till pappa, blev ju inget igår. Hade ju huvudvärk utan dess like. Men idag är den borta! Peppar peppar! Hoppas den håller sig borta nu! Orkar inte med mer huvudvärk!

Godnatt!

Humör efter mig?

Nellie har haft en "sur-dag" idag. Tror baske mig att hon har fått mitt humör, det och kalla händer&fötter. Annars är hon ju C i miniformat. :O Ingenting vi hittat på har varit bra. Men hon måste ju få ha såna dagar hon med, det har ju alla andra. :) Nu sover hon iaf, och det dröjer nog inte länge förens jag också gör det. Har haft huvudvärk konstant i 4-5 dagar och varken kaffe eller panodil hjälper så antagligen är det spännings-huvudvärk. :( Hoppas jag får sova bra inatt så kanske det släpper lite :)

Var och handlade förut och fick med mig massa fredagsmys och pizza, men det blev en halv pizza och kall cola. Resten tar jag imorgon. Känner inte för det ikväll när jag inte är pigg. :/ Idol blev det iallafall! :)
Var duktig och gjorde makaronipudding förut :) Blev nog helt okej. :) 

ca 500g köttfärs
2 pkt tärnat bacon
ca 5 dl makaroner
Krydda efter behag (Jag använde tacokrydda, salt och svartpeppar) 
Stek bacon och k-färs, koka makaroner. Blanda i en ugnsform 
Blanda iordning 4,5 dl mjölk och 3 ägg, häll över
Lite ost på om man vill och in i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter.
Färdigt! :D


Inatt var jag på väldigt dåligt humör. Det finns folk till allt, men jag bryr mig inte. Det finns bevis på att det är bullshit vad folk säger. Och jag tänker inte lägga ner energi på bullshit! Förstår inte varför folk ska försöka förstöra för andra människor? Man blir såååå trött på sån skit! Lägg ner för helvete! (Ursäkta ordvalet!)

Gud vad veckan går sakta när C jobbar, vill att han ska vara ledig igen. Vill ha lite sovmorgon också! :) Det var ett tag sen ;) Men mest vill jag ha honom hemma igen, saknar honom vareviga dag som han jobbar. :( <3

Nej nu blir det lite IDOL och sen soooovaaa. :)
Godnatt!

Torsdag.

Nu är det strax dax att krypa ner under täcket. Får hoppas att dygnet vänds rätt inatt nu. Så vi kommer upp i ordentlig tid på morgon istället för att sova till tolv som vi gjort två dagar i rad :O Ikväll somnade hon vid 19.20, vaknade strax efter 20 igen för lite påfyllning av mat och sen somnade hon om. Så det kanske blir en tidig morgon imorgon :)

Idag har vi varit och träffat Åsa och Nea. <3 Dom betyder så mycket för mig. Men även fast vi bor så nära så kan det gå ett tag mellan gångerna vi ses. Synd, men det kan inte hjälpas. Man har ju och göra på eget håll också ibland :) Jag är lika glad över varje gång jag får träffa dom iaf! <3

Nellie är inte van vid att höra andra barn gråta eller vara ledsna, så när Nea var ledsen förut så började Nellie också gråta. Så söt! Stackars liten som inte riktigt förstår vad som händer runtomkring! :) Men liten blir stor! Tiden går alldeles för fort! :)

Imorgon blir det antagligen en tur till Pappa. Ska ta en fika och så, så Nellie får träffa morfar igen :) Var ett tag sen nu!
Gaah, jag blir galen på dessa koderna i designen. Vet ju banne mig inte vad som är vad längre. Sen har jag ingen fantasi vad gäller färgkombination. Vill ha en förändring här nu! Hjälp! Har ni några tips på vilken färg/färger och vart/på vad? :)
Nu stänger jag ner bloggen för idag! Godnatt! :)
Men bjuder på en bild på den finaste som finns först.


<3

Helt slut.

Dagen har varit väldigt bra, och det har varit mycket skratt och massa "prat" från Nellie idag. :) Hon har varit väldigt positiv idag och hon somnade själv i vaggan ikväll! :) La bara ner henne efter mat och blöjbyte och nu sover hon! :) Helt underbart om det fungerar igen! :)

Vad har vi gjort idag då?
För det första så sov vi fram till tolv, skulle egentligen bara sova en timme eller nått när vi gick och la oss vid 9 imorse. Men tydligen ville Nellie sova i hela 3 timmar! Så det gjorde ju jag med :) Kan bero på att igår kväll så låg hon med C i sovrummet (Han skulle få henne att sova var det tänkt) i ca 30 minuter och bara "pratade" i ett, lät verkligen som att dom försökte lösa världsproblem där i mörkret. <3 Mina hjärtan det! Hon somnade vid 22.30 igår och kbällen innan vid 21.30. Hmm, får ta och gå upp på tidigare imorgon tror jag så vi kanske får rätsida på dygnet igen. :)

Hon har "pratat" en massa ikväll också, och det är så himla mysigt! :)

Var en sväng till mormor tuta idag, busade litegrann och fick mat :) Potatismos(!) och korv! Så jädra gôtt! :D Sen på hemvägen så tog vi en kvällsfika med syster Sandra, fick även dagiskort på tvillingarna! Och dom har blivit så stora! :)
Tack syster för presenten till Nellie, det var sååå fint! :)
Nellie pratade lite och skrattade lite åt kusin Yusuf. Så himla sött! Ska försöka få bilden på dom från syster också! :)


Söndagen: Fars dag! Men det visste ju typ alla. (Förutom jag själv, som inte ringde min pappa förens 21.00. Haha.) Väckte Christian med present och mys :) Inga fel alls. Sen fick raringen åka iväg och hämta bilen i Grums (Bra om man tar med sig bilnycklarna när man åker hemifrån ;P). Efter ett tag så kom både han och Miss T hem, så Christian lagade mat, bakpotatis, potatisgratäng och pepparbiff! Ingen skit det inte. :) Och filmen till det blev SATCII. Väldans bra film faktiskt! :) En väldigt bra dag! <3

Nu blir det nog till att lägga mig i en tom säng :( Raringen har ju börjat jobba igen :( Får hoppas att denna arbetsvecka går fort så han är hemma snart igen! :) <3 Saknar honom redan ju! <3

Godnatt på er!

Lördag kväll.

Nu är det äntligen lördag igen. Eller ja, äntligen är fel ord eftersom jag inte direkt längtar till lördagarna för det innebär att veckan snart är slut och att Christian snart börjar jobba igen :-/

Lillan har haft en sisådär dag idag, lite ledsen men dagen började med ett leende och hon somnade själv efter en massa bus, och hon somnade helt själv ikväll! Det är verkligen påväg åt rätt håll igen! :)

Nu blir det nog film med raringen innan sängen, är egentligen inte speciellt trött eftersom jag och Nellie sov från 16 till 18. Men kan nog somna sen ändå, är rätt så sliten. :)

Tror Christian hade en kul kväll igår också, men han var inte så pigg när jag och Nellie klev upp imorse. Han låg ju härute i vardagsrummet på soffan och sov, med Nellies nalle phu täcke, eftersom han inte ville väcka oss ;D så himla go! <3
Nej ni, starta torktumlaren, ta en dusch och sen mysa med stora kärleken! <3
Oh, kom på att det är fars dag imorgon :) tur att man redan fixat present till pappa Christian från Nellie då ;D <3
Blev ett ganska kortfattat inlägg ikväll, men har inte någon vidare lust att blogga.
Ha en fortsatt trevlig lördagskväll! :)

Fredag!

Sitter här och letar efter ägare till en jättemysig hankatt som varit utanför oss och i närmaste grannskapet den senaste veckan. Han är super mysig och vill gärna krypa ihop i famnen när man går ut och sätter sig. Pratade nyss med polisens tipstelefon och frågade om det fanns någon efterlysning, men icke!

Ingen som saknar denna mysiga katt-killen? :-( Eller iaf känner igen honom?



Svarar på din kommentar här Bianca! :)
Ja jag vet att dom kan få som abstinens, fick info om det när vi var på förlossningen och efterkontrollen. Men det skulle visa sig som "ryckningar" och och mer oro första månaden. (Det var vad vi fick som info iaf) Och vi märkte inte av något speciellt av det då, utan det har kommit nu. Så jag tror (försöker inte skylla ifrån mig att jag röker) att det är något annat, som typ utvecklingfas eller effekt av vaccination eller kanske båda delarna. Jag vet dock att hon inte mår bättre av att jag röker, och har planer på att sluta. Men ärligt talat så har jag inte riktigt den viljan som behövs. Även fast Nellie betyder allt för mig så har jag problem med att sluta. :-/ Men jag röker mycket mindre nu än för ett år sen då vi fick reda på att hon skulle komma. Så jag har gjort framsteg iaf! :)
Tack för din kommentar iaf! :)

Dagen idag har varit bra, förutom att Nellie har varit väldigt trött och har sovit en del idag. Så jag tror att hon kanske rentav börjar bli förkyld igen. Eller så behöver hon bara sova mer nu eftersom hon snart ska lära sig en massa nytt :) Hon växer alldeles för fort ju :O Och snart är hon inte våran bebis längre. Hihi <3
Nu sover hon igen, och har gjort sen kvart i 8 efter en massa bus och skratt framför spegeln. :) Snart blir det sängen för min del också. Tror baske mig att jag är påväg att bli sjuk också så det blir en panodil eller två innan sängen så värken i kroppen kanske blir bättre. :)

Christian är i Grums hos Patrik en sväng och tar sig några cider ikväll han :) Får se när han ramlar in här hemma inatt. ;P <3

Nej godnatt på er!

Ps. Hör av er om ni känner igen katten :)

Det blir bättre. :)

Först och främst: Tack för dom fina kommentarerna! :) Känns bra att få höra att jag kan få skriva av mig och att ni inte tror att jag bara vill klaga. :)

Dagen idag har varit ganska bra, mindre ledsamheter men inte helt glad ännu. Det kommer nog snart igen :) Natten till idag vaknade hon första gången vid ca 3, så det var ett stort steg framåt igen :) Men under dagen har hon sovit bara 2x50 min. lite lite tycker jag för att ha varit vaken sen ca 8.00, men hon ville inte sova mer än så. :/ Tur att hon sover bättre på nätterna. :)

Mormor tuta har varit här en sväng idag. Och det blev lite bus och mys och dans med Lillrava. :) Nellie och mormor dansade runt till tonerna av Lasse Stefanz och medans dom gjorde det så snuttade Nelllie på mormors axel. ;P Så sött!! <3

Alltså, Nellie är inte sur och grinig hela dagarna. Hon är faktiskt glad och skrattar och busar och myser. Men hon har svårt att komma till ro för att sova och det där med att somna själv funkar inte längre. Fast hon somnade iofs om själv förut vid 20.00 efter lite mer mat och ny blöja. :) Så helt borta är det ju inte :)

Från och med imorgon är Älsklingen ledig en vecka och jag hoppas att hon blir gladare av att umgås med pappa :) Hon har blivit glad varje dag han kommit upp iaf även fast hon är kinkig med/mot mig. <3

Älskar min familj! <3
Nu ska jag kolla klart på DH och sen blir det sängen. Är så tråkigt att sitta själv på kvällarna, men imorgon är han hemma! :D

Godnatt!

Dryg dag.

Dagen idag har varit lång. Nellie har varit på halvbra humör, förutom när det var dax att sova på dagen. Hon skulle inte somna i vaggan utan var jätteledsen istället, hade jättesvårt att komma till ro. Jag var tvungen att mata henne till sömns. Det har inte hänt på över en månad. Fattar ingenting. Hon som har somnat själv i sin säng jättelänge oavsett om det varit dagen, kvällen eller mitt i natten. Inatt var hon till och med ledsen så hon grät lite innan hon somnade, när jag la ner henne i vaggan efter lite mat?! Har vaknat med varannan timme inatt också, så det är ju lite bättre än förra natten. 
Det är lite jobbigt när man inte fattar någonting. Man känner sig lite maktlös när hon är så liten och inte kan berätta vad det är som är fel (det behöver inte vara något som är fel heller) och man måste "gissa" eller prova en massa. Ja jag vet att det inte är en dans på rosor med bebisar/barn även om det finns undantag. Och jag har ingen rätt att klaga egentligen eftersom vi varit så bortskämda som vi varit hittills. Jag vet att det går över, och jag tar dagarna som dom kommer! :)
Älskar våran Nellie över allt annat på denna jord! Skulle inte byta bort en sekund med henne mot något annat! <3 Våga inte tro något annat!

Som förstagångsförälder har man inget och "jämföra" med och man känner sig lite vilsen i alla råd och tips. Vi sållar så mycket det går och försöker hitta det som passar Nellie, (inte oss) men det är svårt eftersom hon kommer ändra vanor ett X antal gånger till innan det blir stabilt. Hade bara velat ha en förvarning innan. :P Det som fungerar idag kanske inte funkar imorgon.
Utvecklingsfas? (Låter troligt)
Biverkning av vaccinationen? (Man vet aldrig, jag tror lite på det iaf)
Tänder? (Nej, dom får vänta ett tag till)
Trots? (Sårt och tänka mig det, kan så små ens vara det?)
Är det jag som inte uppfattar hennes signaler på rätt sätt vid rätt tidpunkt?

Frågorna är många, men jag tänker behålla lugnet och ta dagarna som dom kommer! :)

Nu sover hon iaf sen 18.45 och jag hoppas på en bra natt! :)
Går snart och lägger mig så jag är pigg imorgon med. Godnatt på er!

Ps, nej jag skrev inte för att få klaga eller för att få sympati.
Jag skrev för att jag ville få ur mig lite tankar och funderingar. :)

Bilder säger mer än ord.

Idag blir det lite bilder istället, eftersom jag är trött efter att Nellie har vaknat med 1 timmes mellanrum natten till idag. Hon har inte sovit så knepig någon gång. :/ Hoppas på en mycket bättre natt inatt! =) Blir att kolla färdigt på "Gossip Girl" och sen krypa ner i sängen och få lite sömn. Har inte lyckats med det under dagen.
Så jag är liiite trött idag, men det går över. ;)
Här kommer bilderna :)


Nellie och Jag <3


Nellie gillade hoppgungan :)


Sover sött i vagnen <3


Mys innan pappa åker till jobbet <3


Bus i babygymet <3



Nu blir det inge mer idag, hej på er! =)

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0