Nytt inom kort.

Har krånglat med designen två kvällar i rad nu, och får inte ordning på det där med boxar i sidomenyn. Så nu valde jag ett tema som redan hade boxar och kommer göra om det lite smått så det passar mig :)
Det kommer vara lite kaos här framöver, hoppas ni står ut. Haha.
Brorsan åkte hem idag. Så nu är det bara lilla familjen igen. Har varit kul och ha brorsan här, men skönt att få bara vara vi igen! :) Det är ju det man är van. :)
Nellie sover och jag&raringen ska glo lite på TV. Är så himla slö idag, vet inte vad det är för fel. Sovit har jag ju gjort, men kanske inte bra?
Nellies humör är bättre idag, så det piggar upp lite!
Men förut så blev det en hel sjö med tårar och det var inte så konstigt, inge bra att tappa balansen och slå ansiktet i leksaker. :( Stackars liten. Det kan inte vara lätt och försöka med en massa (typ stå i krypställning och försöka räcka upp ena handen) och det inte alltid går så bra. <3 Hon fick inga skador iaf, men ont kan jag tänka mig att det gjorde. Usch :(
Nej ni, nu blir det soffmys med raring.
Godnatt på er! :)

En trevlig lördag.

Sitter här i soffan framför tv:n med älsklingen och brorsan. Väntar på att det ska bli något bra att titta på. Medan vi väntar så har vi avnjutit en god milkshake och kärleksmums! Det är lyx det! Älsklingen fixade milkshaken och jag gjorde kärleksmumsen. Duktiga vi är! :)
Fast vi åt ju förstås mat först, Christian gjorde bacon-röra och makaroner!

Idag var vi hemma hos älskade Åsa och hälsade på. Bror ville ju se lilla Isabell han också. Blev en mängd med skratt idag och det behövs banne mig ibland. Så det får nog inte dröja så länge till nästa gång vi tar en "mamma-träff" :) Är så himla skönt att vi kan umgås alla tre (+barn), det har vi inte kunnat ordentligt. Iaf inte i lägre ålder. Haha.
Du Åsa, jag orkade inte med att sätta i löshåret idag! :P Får göra det imorgon och ta en bild så du får se ;) Färga ska jag göra så fort jag skrivit klart! :)
Nellies humör börjar vända till det bättre, men är fortfarande lättretlig. Kan vända på ett par sekunder. Tror att hon är frustrerad över att hon inte kan göra allt hon vill än. Men hon lär sig i rasande fart så snart släpper nog den frustrationen. Inte lätt att vara liten och lära sig en massa nytt hela tiden. <3
Nu sover hon iaf sen 19.30, men igår var det inte kul alls. Jag får skylla mig lite själv eftersom jag sprallade upp henne och busade en massa en liten stund innan det var säng-dax. Så det var gråt och tårar. Tog ca 1,5 timme att få henne att somna. Och första gången jag la ner henne i sängen blev det ill-vrål. Andra gången fick jag hålla kvar mina armar under hennes rygg och ben och sakta, sakta ta bort dem. Phu. Jag gör ju aldrig om det "misstaget" att busa en massa strax innan sängen iallafall. Lillan blev ju alldeles övertrött. :( Dumma mamma! ;)

Just det ja! Jag vann auktionen på tradera, vinterskorna till Nellie av märket PAX som jag pratade om för något inlägg sen :) 59:- +frakt! Bra va? :)
Nu ska jag fortsätta slappa i soffan.
Vad gör ni ikväll? :)



Lånar mammas diadem!
Hon är ju bara för söt!
<3


Morgonmys!

Varit vakna sen ca 7.15 idag :)

Efter att ha skickat iväg brorsan med bussen mot staden så blev det morgonmys med världens finaste! <3

Inga fel alls! :)

Godmorgon på er!

Sexlingar i familjen.

Sitter och tittar på "Sexlingar i familjen" på tv4+. Shit vad "jobbigt" det måste vara. Iallafall de första 2 åren. Matningen, blöjbyten och senare uppfostran. Sex barn som inte lyssnar för fem öre, gör precis allt för att få uppmärksamhet. Jag är faktiskt "glad" över att Nellie är bara en, det räcker för mig. Och om hon är det minsta lik mig och Christian så kommer vi få fullt upp ändå. Haha. Men å andra sidan så beundrar jag familjen på tv:n, det krävs nog väldigt mycket tålamod och styrka som förälder för att få det att fungera och få rutin på vardagen.

Nellie sover sen 19.15 och jag hoppas hon får en god natts sömn. Imorse vaknade hon redan vid 5 (?!) och var på så dålig humör, men ville inte riktigt sova mer ändå. Men vi fick oss ett gott skratt, för jag sa "det är ju inte så himla skoj att kliva upp om du ska vara så grinig" vilket hon tydligen tyckte var roligt så hon vände ansiktet mot mig med världens flin, så vi skrattade lite alla tre. Det var ju så klockrent! :) Dagen har varit sådär, inte helt kinkigt men ändå inte helt bra. Hon har varit trött hela dagen i stort sett så nu funderar jag på om fröken har fått en släng av sin pappas virus-infektion, men förutom kinkigheten så är det inga andra symtom på att hon skulle vara sjuk heller. Hmm. Ja, jag vet inte jag. Får prata med BVC om vad dom tror att det kan vara.

Igår var vi till Linda och Neo och hade en mysig dag med lite promenad, fika och lite kärring-gnäll. :) Så vi planerade att jag och Linda ska ta ett par timmar med god mat och bio framöver! Det ska bli riktigt nice! :)
Tack för igår gumman! <3

Idag kom min bror hit och ska vara här till på lördag iaf, får se om han stannar längre. Så till morgonen ska jag upp och skicka iväg honom till skolan. Ska bli skoj och se om jag är lika pigg som han brukar vara. Alltså mer död än levande. Haha. Så ikväll blir det slappande framför tv:n innan det blir en tidig kväll för hela lilla familjen.

Vad ska ni göra denna torsdagskväll? :)

Bättre dag idag!

Idag har det varit mer glatt än ledsamt. Skrattat och busat. Men trött har hon varit, så hon skulle nog ha kunnat sova hela dagen lång. Hon somnade strax efter 19 ikväll efter att ha varit vaken från ca 15. Inget dåligt vaken-pass och tros det så var det inga tårar när det skulle klippas naglar och bytas om till pyjamas.

Jag är också gladare idag och inte fullt så trött. Älsklingen gav mig sovmorgon trots sin huvudvärk och att han inte är helt kry. Så jag klev inte ur sängen förens efter 11, då hade till och med Nellie sovit en liten stund också. <3
Tack älskling! <3

Blev en sväng till Åsa och barnen! Mys! :D <3 Idag fick Christian snosa lite bebis också, och Isabell såg (om möjligt) ännu mindre ut hos honom. ;) Tack för idag mina pinglor! <3

Nu ska jag se om mina chili cheese är varma, det rä något fel på våran ugn. Det var inte varm för fem öre efter 10 minuter på 225 grader. Iskalla ju. Så nu efter en 10 minuter till hoppas jag att de är klara! :)
Hoppas kan man göra.

Sofias änglar på tv:n också, så det innebär mys i soffan med älsklingen. :)

Hej så länge.

Trött och sliten.

Men det måste man väl få vara som småbarns-förälder? Eller? Jag vet att jag är lite smått sliten iallafall. Det gör ont i hjärtat att Nellie är ledsen och grinig och man inte kan hjälpa, för man vet inte vad det är som är fel.

Tänder?
Ont i Magen?
Börjar bli sjuk? 
Trött/övertrött?
Uttråkad?
Utvecklingsprång?

Det finns ju mängder med orsaker som kan vara "problemet".
Man känner sig rentav maktlös vid såna tillfällen när hon gråter och tårarna rinner. Varför är det svårt en del gånger? Önskar att man kunde förstå dem små liven mer än vad man gör. Jag tycker att jag lärt mig väldigt bra vad det är Nellie vill, men ibland är det nollställt. Ingenting fungerar.
Älskar Nellie mer än man kan beskriva med ord och jag vill inte byta bort en endaste dag eller sekund med henne! Hon är mitt allt! Jag vill bara kunna förstå mer än vad jag gör.
Jag vet att det kommer "gå över" och till dess kommer jag ta dagen som den kommer.
Men andra föräldrar känner säkert igen känslan av maktlöshet när barnen är ledsna! Jag kan inte vara ensam?

Eller?

Lite nytt :)


Klickade hem lite saker till Nellie igår från Mambaby :)
Gick inte på ens 300 :- med frakten! :)
Bra grejer! :D
Hoppas jag vinner auktionen på tradera också. Känns bra att kunna hitta begagnade skor på typ tradera, för det är sånt som hon snart växer ur och då är det bra om det inte är allt för dyrt. Och barnkläder/skor i den storleken är sällan slitna.
Ett par vinterstövlar (PAX) hoppas vi på, vintern är ju tydligen långt ifrån över.

Nu mys med mitt lilla (sura) hjärta i soffan! Och till det, en kaffekopp! :)

Mysig dag!

Blev ett besök till familjen Alkemyr/Dalgren! Och fick träffa världens sötaste lilla docka! Hon är bedårande och så himla likt storasyster Linnéa. Du har två väldigt fina barn Åsa! Och dom har en underbar mamma!
Blev alldeles tårögd när jag såg lilla Isabell ju! Har längtat så efter att få träffa henne och nu har jag fått göra det. :D Fick träffa Linnéa en liten stund också! Det var tur att hon hann hem innan jag och Nellie gick hem! :) <3

Christian tog med Nellie till Sävsjön förut och skulle kolla på när dom körde på isen. Efter ett tag fick han ta Fröken sur och åka hem. Inget dög. Hon var inte alls sugen på att vara ute. Men ca en timme utan barn och karl var inte helt dumt. :) Blev ju massa snosande på Isabell under tiden :D

Nu innan sängen så var Nellie så grinig, inget dög. Vart har kvälls-mysiga Nellie tagit vägen? Nedrans tänder! Stackars liten. Nu sover hon iaf efter bad och mat. Helt slut ju. Hoppas hon får en bra natt inatt igen! :) Än så länge verkar inte tänderna störa nattsömnen iaf, tur det! Räcker med att dagarna blir drabbade. :-/ <3 Men den ena framtanden nere är snart helt utanför tandköttet, är bara lite kvar tills den är ute. Man känner den mera idag iallafall. :) Kommer ju se urgulligt ut när man ser tanden/tänderna ju. :D

Nu blir det slappa framför TV:n och invänta raringen som åkte tillbaka till isen förut. Med sig hem till mig har han power king :D Det är gott det! :) Undrar om man ska kasta ett öga på Big Brother ikväll? Kl. 21 på tv11. :)

Hörs mera imorgon!

Hejda!

Bästa grannar/vänner!

Idag blir det äntligen en sväng till Åsa för att träffa den lilla, bedårande människan Isabell! Är så nyfiken på henne så jag spricker snart. Ja, vi har en egen bebis, men hon är inte så mycket bebis längre. Iallafall inte när jag fått träffa Isabell! :) För hon är ju liiiite mindre hon. Ååh, vad jag längtar efter detta besöket! Och vad jag har saknat Åsa! Och Linnéa! Undrar om hon är hemma när man hälsar på? :D <3 Hon är verkligen stora damen nu! 3,5 år gammal, storasyster och allt! Herregud vad allt går fort! :)

Mina galningar sover, Nellie ville tydligen inte det först. Trots att hon var supertrött. Men efter lite bök och gnäll i sängen så somnade hon gott. Och stora galningen somnade han med. Så jag njuter av en kaffekopp! Lyx!

Har inte lyckats få bild på tandflisen som är på G heller. Hon blir arg och vill inte alls vara med på detta. Så ni får helt enkelt vänta med att se till den sticker upp lite, då kanske det räcker med att ta kort när hon flinar som hon gör ibland. Så jag inte behöver halvt in i munnen på henne med kameran. Haha.

Kvällen igår bjöds det på tacos och det blev väldigt tidig i säng, var så himla trött. Somnade strax efter 22.30 igår. Det händer inte ofta. Sov riktigt skönt inatt, och Nellie också. Gud så skönt. Bortskämd som man är med hennes sömn. Väntar på att det ska bli uppvak nätterna igenom och krångel faktiskt. Vi har ju inte haft de problemen än. Peppar, peppar! :)

Nej, nu ska jag få lite sol i ansiktet innan mina hjärtan vaknar! :)

Hej på er!

Dopet!

Nu kommer bilder från dopet. Blir bara några stycken, men det får duga ;)
Har varit väldigt mycket bilder ett tag. Men bilder säger mer än tusen ord säger man ju! :)

Lilla familjen! <3

Nellie i centrum. Tror prästen sa handpåläggning.
Kan det stämma? :)

Mamma, Pappa, Barn! <3

Nellie får bli lite blöt, tur att hon gillar vatten :D

Ja det blev inte många bilder uppladdade. Får se om det kommer fler framöver eller om jag nöjer mig med dem.
Ännu ett stort tack för uppvaktningen i samband med Nellies dop! <3

God morgon.

Grinig bebis . nu!
Nellie är världens mest underbara bebis, men när hon väl har ett sur-humör så är det inte nådigt heller. Så otroligt grinig. Kan inte tänderna bara pluppa upp så är det bra sen. Tycker så synd om henne när hon blir så grinig för det verkar ju som att det värker och gör ont. Inte så konstigt heller när tänderna är på väg. Men det är faktiskt inte så skoj när hon blir sur, vet ju inte vad man ska göra. Man kan ju inte spela apa hela dagarna för att hon blir gladare då. Det orkar man inte. Hon är lite pappa-sjuk också tror jag, blev väldigt glad när Christian kom hem igår och sträckte sig efter honom :) Idag är han ju på is-körning eller vad man kallar det, så hon får överleva med bara mamma ett par timmar idag med.
Nu åker hon runt i gå-stolen och tuttar på sin napp. Bästa kompisarna just nu. Och där stal hon min I-fåån också. Haha. Hon har tack och lov sovit bra inatt bortsett från lite gny och "gnäll" i sömnen. Men det kan vara drömmar också. Så inatt fick vi sova riktigt bra och länge alla tre. Hon vaknade första gången vid ca 5 imorse. Somnade ju ca 19 igår kväll så det blev ett riktigt bra sovpass. :)

Vad ska man hitta på idag då? Dammsuga och ta disken är ett måste, och bädda rent i sängen. Det är så skönt och lägga sig nyduschad i en renbäddat säng. Finns det något skönare?
Får se vad Lill-Fröken vill göra idag. Kanske rentav får strunta i alla "måsten" och bara mysa med Nellie istället, men det gör mig inget alls. :D
Nej nu försöker hon stjäla datorsladden och där rök hemtelen också.
Dax att sluta skriva. Haha.

Hej på sig!

Fredag.

En helt okej fredag trots en hel del gnäll från Nellie. Inte lätt att inte kunna säga vad det är, och inte lätt för mamma som inte vet vad hon vill. Men nu är det ganska säkert att det är tänderna som spökar, för den första tanden är på G upp! :D Jag är en superlycklig mamma som upptäckte detta igår kväll. Kände runt som vanligt och fick känna ett litet stick i fingret, så jag började kika i munnen på henne och lyckades se att en tand i nederkäken är på väg, lite smått, igenom tandköttet. :D Ska försöka få bild på det där, men det är inte lätt med en liten bestämd fröken som baske mig inte vill ligga still. Haha. Christian har inte lyckats känt flisen än, men jag vet ju vart det är så det är väl inte så lätt om man inte vet. Men snart känner nog han också, och ser den! :D

Idag kom älskade Åsa hem igen med det vackra underverket Isabell! Hoppas att dom hade en bra resa hem. Välkomna hem, ni har varit efterlängtade! Hoppas vi kan ses snart! Saknar er som bara busen! Men vi ses när ni känner att ni orkar med och har fått landa på hemmaplan! Inte förr! :) <3 Älskar er allihop! <3

Raringen har varit på sin morbrors begravning idag. :( Det hade varit en fin minnesstund! :) Medan han var iväg på det så hade jag mamma/mormor tuta och Cattis här på besök, blev kaffedrickande och en massa tjat. :) Mormor tuta och Nellie har busat en massa och myst en hel del. Ibland är hon generös med myset! :) Trots att hon har gnällt och gråtit en massa så har hon ändå varit på full speed med busandet och skrattet. Det kändes väldigt bra! Men sovit dåligt har hon gjort idag, 3*20 minuter bara. Så hon däckade vid 7 efter gröt och bad! Hon var så trött så det blev inte ens kvällsamning som vanligt utan bara sova. Stackars liten! Hoppas på en piggare Nellie imorgon! :) Känner mig så maktlös när det inte "duger" med nästan något och hon piper/gnäller näst intill hela dagen. :(

Nu ska jag och raringen titta färdigt på "Criminal minds" och sen ska jag nog krypa ner i sängen och hoppas på att Nellie fortfarande sover så bra som hon alltid har gjort. Skulle vara skönt att komma i säng i tid och sova många timmar :D Så peppar, peppar. Hoppas tänderna inte stör sömnen. för henne.

Vad har ni gjort idag/ikväll? :)

Vårat vardagsrum!

Lovade min syster att bild på möbleringen skulle komma upp, så här är dom!


Nellie fick en egen lite hörna som hon kan ha alla sina leksaker och grejer :)


Soffhörnan! :)


:)

Ögonstenen! <3
Lite trött ;)


Sådär syster Sandra, nu fick du lite bilder! :)

15/2-11

Dagen idag har varit lugn. Är på bättringsvägen, men är slö och har hosta kvar. Nellie slipper nog denna förkylningen, tack och lov!

Vill skriva och säga grattis till älskade Åsa som har blivit mamma, till söta Linnéa som blivit storasyter och knas-dAAl som blivit pappa till världens sötaste lilla flicka, Isabell! Välkommen till världen lilla vän! <3 Hon är ju alldeles bedårande och jag blev helt tårögd när mms:et kom idag! Är så lycklig för eran skull! <3

Vi har tillbringat lite tid med att möblera om här i vardagsrummet, så bild kommer på hur det ser ut imorgon. Har dock ingen före-bild men det får gå ändå! Det är ju inte helt klart än, men det får vi ta imorgon eller något. Lite högtalar-kablar ska dras längs lister och lite småsmaker som ska fixas. Men det blev ganska bra ändå, lite annorlunda och "nytt" :)

Vi sitter och tittar på "den hemlige miljonären" och det berör verkligen att människor med lite "extra-pengar" kan avvaara några kronor till dom som behöver det. Skulle gladeligen ge bort lite pengar om jag kunde. För jag tycker nog inte att man är rik bara man har pengar. Man behöver vänner och familj, kärlek! Lite omtanke mot dessa behövande kan vara mer än nog ibland. Jag tycker det är en fin tanke bakom programmet!
Jag är så glad över att jag har min familj, mina vänner, ett hem och mat på bordet. Jag är verkligen lyckligt lottad och jag skulle inte vilja byta mot något.

Nej, nu får ni nöja er med dett och så hörs vi imorgon!
Godnatt!

Alla hjärtans dag!

Har haft en supermysig alla hjärtans dag med mina två hjärtan! Älskar er så otroligt mycket och är lyckligt lottad över att ha er i mitt liv! <3


Detta fina örngott fick jag av Nellie :D Blev lite tårögd ju <3


Denna jättefina ljusprydnad fick jag av underbara älsklingen! Blev sååå glad :D


Tacopajen i ugnen! Mumma! :)


Mina tokiga hjärtan! <3 Ser lite galna ut <3


Massa bus med pappa blev det. <3
Visst vill man bara nypa lite i dom söta kinderna? <3


Våran ögonsten! Vad vore livet utan dig? <3


Jag fick mig lite mys innan sängen jag med! <3

Nellie har varit på underbart humör hela dagen lång! Härligt!
Nu ska jag och mitt stora hjärta fortsätta mysa med film!
Nellie har nog somnat hon, det är tyst iallafall. <3

Hoppas ni har haft och får en fortsatt bra alla hjärtans dag!
Puss&Kram på er!

Jag är lyckligt lottad! <3

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0