364 dagar.

Fy vad tiden har gått fort. Nellie blir hela 1 år imorgon, 365 dagar!
Hur är det möjligt? Det var ju inte längesen hon var pytteliten bebis ju.
Vad har vi gjort ett helt år? =)
Firas ska hon oavsett om jag tycker tiden gått för fort eller inte. Imorgon kommer farmor, farfar, faster, mormor, morfar (& ev. Lena) och morbror. =) Får bli ett kalas till något senare. För vi får inte plats allihopa i våran lägenhet. Så det får bli lite mer kalas för vännerna någon dag längre fram :)

Idag blev det bad i Långsta igen. Gud så skönt! Det var verkligen välbehövligt.
Vi hann och få på oss kläderna och ta oss mot bilen innan regndroppar trillade ner också. Sicken tur! :)
Åkte en sväng till Skruvstad och sa hej till Rut, Hilding och Anders. Blev en snabb-fika och sen hem igen.

Gjorde sen middag här i dag. Blev lite blandade maträtter idag. Jag och C åt kött, Nellie åt korv, till det hade vi pommes (till mig och N) och potatisgratäng till C. Jag tog kantarellsås och C bearnaisesås. Nellie åt utan sås. Haha. Lite blandat blev det. Men ack så himla gott!

Nu börjar snart en film på tv:n, "Norbit". Så det får bli att titta lite på den innan sängen! :)

Godkväll! :)

Bad och bus.

Det har varit en sån härlig dag.
Vi drog med oss Therese och åkte till Långsta för att bada!
Det var då inte dumt alls. Alldeles perfekt dag för det. Varmt ute och väldigt skönt i vattnet.
Blev massa bad, lite foton och fika!

Sen blev det dax att packa ihop och åka hem för lite mat. Fick bli familjepizza idag. Sen lite film, "Gnomeo och Julia", den var väldans rolig faktiskt :)

Nu blir det snart sängen. Bara Christian kommer hem efter att ha kört hem Therese.
Idag är vi trötta allihopa! Får se hur länge Nellie sover till morgonen! Jag hoppas på läääänge för det är min morgon att gå upp med henne ;) Är ju raringens tur att få lite sovmorgon :)

Ska försöka få upp bilder från idag också, men som vanligt hamnar de väl på dayviews. Länk finns på vänstersidan. En lila knapp att klicka på :)

Godnatt på er!

Tycka och tänka. . .

Det kan jag göra, ganska mycket ibland. Och ibland i tystnad. Ibland ut i det fria.
Men en sak jag funderar på är: måste man alltid tycka och tänka som alla andra?
Om man inte gör det då? Vad gör man då?
Nej tack. Nu räcker det för min del. Håller jag inte med om saker och ting eller tycker något är galet/fel så kommer jag berätta det.

That's it!

God kväll igen :)

26 Juli.

Sitter och kollar på "Hells kitchen", kan inte låta bli att små-le när Gordon Ramsey skäller. Skulle verkligen inte vilja vara en kock i hans kök. Haha. Jag skulle nog kanske vråla tillbaka. Men bara lite.

Idag lurade jag med bästa Åsa och lilla Isabell på en liten promenad. Skulle ner och kolla efter smultron men hittade bara 15-20 stycken och några hallon. Nellie slukade alltihop. Blev lite prat och iskaffe med Åsa innan det var dax att gå hem och få i trollungen mat :)

Christian gick iväg till Peter förut. Får se när han trillar in här hemma inatt :) Jag sover garanterat då iallafall. Är sjukt trött fast jag fick sovmorgon imorse. :( Förstår inte det. :-/ Sist jag var och tog prover hos läkaren så var det ju inte brist på något, typ järn eller liknande. Hmm. Kanske ska försöka komma i säng tidigare på kvällen. Det vore något det :)

Undrar vad man ska hitta på imorgon då?
Några förslag? Vad ska ni göra? :)

Godnatt! :)

Måndag!

Idag tog hela lilla familjen sovmorgon. Nellie gnällde lite vid 5.30 imorse, men det var i sömnen och hon ville bara ha nappen igen. Sen sov vi allihop till 9.30. Det händer inte ofta att alla tre tar sovmorgon samma morgon! Underbart!

Men Nellies humör har inte varit det bästa under eftermiddagen. Hon sov nog inte färdigt sin middagslur. Varit sur, vill inte sova mera. Inget dög. Men det blir ju så när man är trött :(
Therese var här idag, men inte ens då var hon helt positiv. Vi åt tacopaj och N blev bara ännu tröttare. Tur att kvällen kom ganska fort idag så hon fick gå och lägga sig. Somnade på mindre än 5 minuter.

Tack Therese för en trevlig kväll. :) Ses snart igen! :D

Nu är stora raringen ute och grejar med rejcer-bilen. Jag kollar lite på 2½ män och funderar på att krypa ner i sängen snart. Är väldigt trött idag.
Så Christian får inte mycket av socialt umgänge från sin sambo ikväll inte. Mohahaha.
Men men, är man trött så är man.

Godnatt på er! :)

Åskan går..

Det har den verkligen gjort här. Natten till igår var det världens oväder.
Trodde huset skulle braka ihop.
Kl. 03.30 började jag vakna till av att det blinkade mig i ansiktet. Trodde Christian låg och blinkade med mobilen i ansiktet på mig. Öppnade ögonen och insåg rätt fort att så var det inte. Det blixtrade som tusan ute. Man hann inte räkna mellan blixtarna eller mullret. Jag som alltid är så fascinerad av åska och blixt tassade upp i köket för att titta på de fina blixtarna. Trodde dom skulle vara en bit bort. Men jag blev verkligen bländad. För det var ju runt huset vårat.
Jag mer eller mindre sprang tillbaka till sängen. Strax efter det så blixtrade det igen och det slog ner alldeles i närheten, small gjorde det också. Mullret var så högt så det lät som det... ja det går inte att beskriva. Fruktansvärt otäckt var det iallafall. När det small så där högt så vaknade Christian med ett ryck. Han fick gå upp och stänga fönster, för det vågade inte jag. Bara låg och var rädd och grät. Och jag brukar gilla åska ju!

Nellie sov sig igenom allt?! Hur?

Nej tack till sånt oväder igen! Då kan det gå runt Segmon som det brukar göra! Inte igenom!
Idag blev det en tur till K-stad. Hem till Falk/Karlsson :) Blev fika och innan vi åkte hem så fick vi väldigt god mat också. Kassler, ananas och potatis! Det var supergott. :) Och lika trevligt som alltid! :D
Kom hem här vid 20.45 typ och Nellie har fortfarande inte somnat riktigt. Men snart så! :)
Hon har varit superduktig hemma hos Kent och Camilla idag. Vågat släppa taget lite och gått massor :) Trollungen! <3

Nu blir det lite tv innan sängen!
Godkväll. :)

Fy!

Idag går det tankar till Oslo, Norge. Och alla drabbade. Fy vad hemskt! Norge är ju ett fredligt land. Ofattbart är det!
Vad är det som driver människor till något dylikt?


Här på hemmaplan är det mys iaf. Dagen har tillbringats i Skruvstad. :)
Nu sover Nellie, Christian är hos Peter och jag tar en smirnoff och tittar på filmen "Huset vid sjön".
Ska fortsätta med det nu. =)

Tankar till Norge! <3

Godkväll!

Tisdag

Dagen har varit seg. Nellies humör har verkligen inte varit på topp de senaste dagarna. Hon blir väldigt lätt gnällig och gråter väldigt lätt. Hon verkar så frustrerad så det kan ha ett samband med att hon inte kan göra allt hon vill eller tänkt sig. Så jag hoppas det blir lite lättare för henne när hon lärt sig gå ordentligt.
Då kan hon ju ta sig fram och utforska på ett helt annat sätt. Det kanske får henne på bättre humör :)

Annars så har vi varit hos Åsa och barnen en sväng och busat lite. Eller ja, Nellie och Linnéa busade en massa. Jag och Åsa tjatade en massa vi. Flirtade lite med lilla vackra Isabell också, och idag var hon på toppenhumör och log för det mesta. Älskar Åsas ungar! <3

Nu har Christian åkt till Grums en sväng. Ska äta lite skräpmat ikväll och kolla på film. Alltså en myskväll! Det tackar jag för. Har varit lite mycket att göra de senaste dagarna. Igår till exempel var vi ju i stan mer eller mindre en heldag. Nellie sov en halvtimme på hela dagen. Så hon var rätt sliten när vi kom hem.
Vi var med Therese och Blomman i stan. Åt god mat på IKEA och därifrån fick Nellie en sån där stol som hon kan snurra i och dra ner ett "draperi" så hon kan gömma sig. Den var uppskattad, men eftersom balansen inte är så bra än så ska vi sätta i en bult eller något så den inte kan snurra. Hon har redan snurrat i golvet 2 ggr. Sånt går fort. Men lika glad för det är Nellie och klättrar i den igen. :)

Nej hörre ni, nu får det bli till att ladda in lite bilder på bilddagboken.
Finns en knapp som ni kan klicka på i sidomenyn för att komma dit och se bilder från oss :)

Godkväll! :)

Så sliten idag.

Hade en superbra dag i Borgvik på motordagen. Fint väder och trevligt sällskap. Många fina bilar fanns det och bilder blev det. Men dom kommer upp vid ett senare tillfälle. Eventuellt så laddar jag upp dom på bilddagboken/dayview, eftersom det går fortare att ladda upp många bilder där. :)

Nellie somnade gott i bilen hem. Hon hade ju haft mycket och titta på, massor med folk och massor av ljud. :) Väl hemma blev det grillat till middag och jordgubbar till efterrätt. Sen massa bus på det. Christian busade så mycket med Nellie så hon nästan kiknade av skratt. Hon höll i en leksak som hon sträckte fram till C, och varje gång han "försökte ta den" så låtsades han få en stöt, gjorde el-ljud och såg skiträdd ut. Det tyckte Nellie var så himla kul!
Älskar att höra hennes underbara skratt!
Vår lilla kärlek! <3

Undrar vad morgondagen ska fördrivas med. Kanske ska våldgästa Åsa lite? ;)

Nu då? Nu blir det film med stora älsklingen!
Ska bli skönt och bara slappa på soffan innan sängen! :)

Godkväll! :)

Lördag

Idag blir det Borgviks motordag. Har aldrig varit på det förut så det blir något nytt för mig. Kul och göra något annat än det "gamla vanliga" hela tiden :)

Igår blev jag ensam hemma några timmar. Christian och Nellie åkte till farmor och hälsade på. Faster och gammel-mormor var också där :) Medan dom var iväg dit så passade jag på och storstäda, det är lite enklare att göra det när man är själv hemma. Plocka och städa som man vill. Så nu är det så fint så :) Får se hur länge det håller sig ;)

Vi var ju hos Camilla och Kent i onsdags också. :) Har hunnit med ett par besök till dom och det är lika trevligt varje gång! :) Tur att det finns några vettiga människor att prata med. Camilla är så himla go! Är glad att jag fått lära känna henne. Hon är verkligen någon man kan kalla för en bra vän! :)
Tog bussen hem från stan efter besöket, Christian skulle hjälpa Kent och greja garaget och så. Så vi (jag) orkade inte vänta. Camilla skulle ju iväg och jobba hon också, så då gjorde det inget att vi åkte tidigare :)
På bussen hem var det fullsmockat med folk. Så tillslut satte det sig en äldre kvinna bredvid oss. Hon berömde Nellie för att hon satt så snllt och var så lugn. Det skulle hon inte gjort. Efter dom orden så tog det max 5 minuter så var tålamodet för fröken Nellie slut. Tjöt och ålade runt i knät på mig. Skulle stjäla kvinnans bok och försökte ta hennes metallspänne på väskan.
Tur att vi bara skulle till Segmon och inte längre. Phu. ;)

Nej lite mer kaffe nu, så är det dax att väcka Christian sen :)
Godmorgon! :)

Lugn och ro ;)

Båda mina hjärtan vilar en stund, jag sitter med en kaffekopp och bara kikar runt på internet.
Inga fel. :) Det är alldeles tyst här hemma just nu. Och ja, jag tycker det är skönt fakiskt. Annars brukar det vara full fart hela dagarna. Så lite måste man få njuta.

Blir ett besök till AF idag, trodde att jag inte skulle kunna ansöka om ersättning från dom pga ett glapp i aktivitet under hösten-09, men det visade sig vara fel. Jag pluggade på komvux då. Så ringde kvinnan på AF förut och hon sa att det inte var något snack om saken, ansöka skulle jag få göra.
Men ni ska se att jag stuper säkert på något annat dumt krav dom har så jag inte får ersättning därifrån heller. Skulle vara typiskt. Men det återstår att se sen.

Helgen har varit lugn för övrigt. Inga drastiska aktiviter här inte.
Var och hälsade på Kent och Camilla på söndagen igen och då blev det även ett dopp i poolen för C och N, tillsammans med Kent, Emma och Emil. :) Trots att det var lite kallt i vattnet så tyckte Nellie inte om att komma upp därifrån, hon skulle fortsätta bada hon. Tokungen! :)

Nej, klicka runt lite till innan familjen vaknar till :)

Hejda! :)

Pride!

Var iväg på pride-paraden i Karlstad idag. :) Har egentligen bilder därifrån men orkar faktiskt inte ladda in dom ikväll, är supersliten idag. Fy.
Dagen var väldigt bra. Blev en hel del folk i paraden! Tycker det är bra att den finns och att det finns folk som går den. :) Blev utfrågad och fotad av VF, får se om det kommer med. Efter en massa gående så blev det mat i duvanhuset (mat-stället vid KICKS), en god nacho-tallrik blev det för mig och C, Therese tog något som inte verkade vara riktigt hundra och Nellie fick pannkakor som hon inte ville ha eftersom hon tydligen inte var hungrig. Hon har ätit dåligt hela dagen idag. Kanske beror på värmen? Eller så börjar fröken bli sjuk. Det återstår att se. Hoppas hon håller sig någorlunda frisk iallafall.

Ett besök hemma hos Falk/Karlsson hanns det med också, så där fick vi fika. :)

Nej, nu blir det att kolla om N äntligen sover. Det skulle krånglas en hel del idag.
Hoppas hon sover inatt nu, de senaste två kvällarna så har hon vaknat runt 23-00 och inte somnat om på en dryg timme. Det positiva är ju att hon får i sig lite natt-välling och sover sen till strax för 9 på morgon. Men det vore skönt om hon sov på nätterna istället/också. ;) Jag tackar ju egentligen inte nej till sovmorgon, men sover hellre på nätterna. ;)

Godkväll. :)

Idag blir det besök.

Har dammsugit och skurat, med en väldigt sur Nellie hängande i kläderna på mig. Ingenting passade idag. Hon som brukar tycka det är kul att hänga på när man dammsuger. Jaja, hon har väl en dålig dag precis som vad jag har ibland.

Idag kommer Therese och Blomman (Jan) hit. Vi ska äta torsk, äggsås och potatis! Ingen dret det!

Var på arbetsförmedlingen igår, och som jag trodde så var det mest orden söka jobb som förekom. Ska in på deras hemsida nu och leta upp en jobbcoach som jag ska jobba med i 3 månader. Om jag inte hittar jobb före dom 3 månaderna är slut så kan det bli aktuellt med jobbgaranti för ungdomar. Hm, hoppas jag hittar något innan det. För 3 månader utan en inkomst från mig kan bli lite tajt.

Nej, leta efter coach innan Nellie vaknar.
Hörs! :)

Första stegen!

Här händer det grejer.
Nellie är nu 11 månader gammal och har tagit sina första riktiga steg! Hon har gått småsteg mellan oss förut men idag så stod hon hos mig och gick flera steg mot tv-bänken på eget initiativ och sen till mig igen (fick hoppa efter henne så hon inte skull åka in i bänken om hon ramlade). Efter det har hon gått lite här och lite där. Börjar bli mer vågad och släpper taget om saker och försöker gå iväg. Underbart och se henne utvecklas!
Men ändå så känns det lite konstigt, vår bebis liksom! Vart tar tiden egentligen vägen? Någon som vet?
Det var inte längesedan som hon låg på golvet och inte förflyttade sig alls. Shit! Nu går det undan.

Idag blev det en eftermiddag/kväll med pinglor +barn :) Härj som vanligt och massa prat ;) <3

Nu sitter jag här och har kollat på sista avsnittet av "Glee", hoppas 3:e säsongen kommer snart! :D
Det är ju så himla bra!

Nej, skriva in sig på AF kanske?
Blir ju ingen skola för mig denna hösten. "För många som sökt in". Varför kan jag inte få göra min praktik och ämnena jag har kvar, på distans, så är jag klar sen? Nejdå, mina planer om hur hösten skulle se ut går i kras. Jag hade ungefär 1 termin kvar. Fy vad less jag blir.. Jaja, det ordnar sig nog. AF nästa iallafall.

Godkväll.

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0