Mitt älskade sviskon! :)

...Och jag förstås. :)



Visst är vi fina? :)

Tisdag med Therese!

Har haft underbara sviskonet här idag! Och hon gjorde mig så glad! Ja det gör hon ju jämt, men så där lite extra glad!
Jag fyller ju år 23:e november och Magnus Betnér har sin stand up-show den 20:e november, så jag får biljetten dit i present! Hur snällt är inte det?! Jag är överlycklig! Underbart! :D Tack, tack, tack så mycket! :)
Vi pratade om biljetterna här om dagen, jag och Therese. Och kom fram till att vi skulle beställa när vi fått in pengar här hemma. Men hon gick in och beställde dom redan då! Luringen! :D
God mat och skratt! I vanlig ordning! Det tackar jag för! Är så glad att jag har Therese i mitt liv!

Nellie är lika glad hon om inte mer, faster är nog favoriten hon!
Trollet lär sig massor varje dag, och senast idag gjorde hon ett tappert försök att säga faster, det lät ungefär som fattej. Så himla go! Innan så har det varit datti/datta hon har sagt när hon pekat på kort av faster Therese! :)

Farmor Marita var här en sväng idag också, och tog en liten promenad med Nellie så hon fick sova lite i vagnen, för här hemma ville hon ju inte sova alls. Blev inte så långt besök idag för Marita, men det kommer fler ggr :)

Nellie lär sig massor som sagt, på både gott och ont.
Att hon lär sig massa ord är underbart. Boll, blomma, faster, Gina, m.m. Också att hon försöker härma efter när man räknar. Så när man säger ett, två, tre! Säger hon (inte alltid), tååå, tjeee. :)
Det onda då? Det är nog att hon försöker lära sig klättra överallt och på allt! Blir galen snart.
Får man bli galen? Jag blir då det snart iallafall. Haha. Nej, men jag tycker inte om att det ska klättras överallt, att hon står upp i soffan (och helst hoppar hon lite också) eller ställer sig på grejer på golvet (en burk, gryta eller vad hon nu dragit fram) som kan glida iväg under fötterna på henne.
Jag säger inte nej för att vara elak eller för att det är kul. Utan för att jag måste och jag är rädd om henne. Ja, vi får väl hoppas att det fortsätter gå så bra som det gjort hittills. Men jag kommer inte sluta säga ifrån bara för det.

Nu, "Top Model" och sen "House"! Nellie sover och jag ska ta min coca cola-burk som älskade raringen hade med hem till mig! (Han är bra omtänksam ibland!)
Bra kväll! :)

God afton!

Typiskt!

Nog för att jag gick och la mig tidigt igår, men vad fick jag? Jo, jag fick vakna med huvudvärk! Kul! Tur att Nellie somnade om lite imorse! :)

Den är dock nästan helt borta nu. Lite mer kaffe och ett glas vatten till så är den nog som bortblåst sen!

Therese kommer idag! Yeey! Antar att hon sitter på bussen i detta nu! Underbart! Älskar att umgås med henne! :)

Hörs senare!

Gå och sova sig lite.

Nu ska den här (trötta) mamman gå och lägga sig! I tid! Och se om det hjälper min mot tröttheten mot min trötthet på morgon. Det har inte gjort förut så varför nu?

Idag har det bjudits på gräns-testande från N's sida. Lite skratt och massa skrik.
Vilken fin kombination! Tycker ni inte det?
Hon har varit ganska arg under dagen, har jag så mycket som börjat sagt något som inte passat så har det vrålats och skällts(?!) på mig, vet inte riktigt vad detta beror på. Kanske är det dom där nedrans tänderna som äntligen är på väg igenom tandköttet? Hoppas verkligen det är det, så hon blir lite mer positiv igen.

Ja men imorgon tar vi nya tag och hoppas på att både mor och dotter är på bra humör!
Idag har vi varit lite som tonåringar båda två, och jag har väl inte varit alldeles för pedagogisk heller. Men vad f*n, jag får ha mina "dåliga" dagar jag med. Eller hur? Kan ju inte gå efter regelboken jämt heller.

Så mina kära, nu släcker jag ner!
God natt!

Gud vad jag skulle kunna göra allt för lite sällskap av min älskade karl! Är så ruggigt tomt här hemma på kvällarna, och i sängen, när han jobbar 7 nätter i rad! :(
Fast i och för sig, mer plats till mig! Haha.

<3

Blir lite fascinerad.

När man klickar in på en av dom där mammabloggarna, med si så där 5000 besökare om dagen (ja, jag överdriver nog kanske lite), så nog fan är det bara bra dagar, glada ungar och mysiga stunder, inga som helst problem med något. Livet bara är så himla underbart bra jämt. Solskenshistorier.
Vart är dramatiken? Bråkiga barn. Jobbiga dagar. Lite klag och gnäll?!
Har inte såna blogg-innehavare (mammor) dåliga dagar/stunder dom också? Som kanske innefattar en väldans grinig unge som inte något duger åt och väldans dåligt väder åtminstone?
Är det bara jag som hittar dessa bloggar?

Nej jag vet vad ni tänker. Det kanske bara är så att dom inte skriver om det, men dom dagarna finns ändå.
Jaha! Men jag vill ju faktiskt se att det är fler än jag som klarar av och skriva att jag har en kinkig/grinig unge.
Jag skriver ju inte det för att jag vill klaga på trollungen här hemma, utan för att jag vill dela med mig av att allt är inte en dans på rosor jämt. Fast vi har varit väldigt bortskämda med Nellie. Både sömn och humör, fram tills hon fick mitt humör för ca 6 månader sen. Mindre bra.

Vi har det förbaskat bra vi också, älskar min familj och skulle INTE byta bort en sekund mot något annat.
Tro inget annat! :)
Men jag vill veta att det finns fler som vågar skriva utan att andra har ett skit och säga till om.
Varför ska alla bry sig och tycka en massa hela tiden?
Livet är inte alltid så himla lätt, varken för stor eller liten. Och det delar jag med mig av. Punkt!

Godkväll! :)

Veckan är till ända...

... men imorgon börjar en helt ny! Yeey liksom.

Tycker nog att det går alldeles för fort. Nellie är snart 15 månader gammal. Vi har varit föräldrar i 15 månader?! Shit!
Dom bästa 15 månaderna. Men herregud vad mycket man (jag) har nojat, googlat, nojat och googlat lite till. Blivit nojig för att jag googlat (och det jag fått som sökresultat). Jag har även googlat för att jag varit nojig. Herre min ge, liksom.
Med nästa barn (ja, vi vill såklart ha en till, även om N är som 3 stycken ibland), så har jag lovat mig själv att inte googla. Inte så mycket iallafall, och absolut inte ta det på så stort allvar. Får se hur det går.
Blir man kanske inte lite mer relaxad när man redan har barn sen tidigare?
Vad tror ni?

Idag har jag lyckats med att skära mig på en (slipad, såklart!) kökskniv. Uppepå, och längs med på den yttersta leden, på långfingret! Hur lyckas man? Ja med min tur så är allt möjligt, tydligen. Iallafall när det kommer till olyckor, som har med knivar och göra.
Mitt finger är ömt men det ser ut som att det kommer läka fint. Jämna fina kanter, inte varmt och inte varigt. Så det är bara att hålla rent och vänta. Precis som förra gången, fast då skulle jag nog egentligen sytt. Men stönig är jag och jag ville inte åka in till sjukhuset "för ett litet skärsår", jag kunde ju fortfarande använda fingret och det var inte sååå djupt. Det läkte fint det med så då borde detta göra det! Optimist, ja visst!

Nu ska jag krypa ner i sängen och kanske läsa lite i "Eragon" - för miljonte gången.
Godkväll på er.

Och förresten, inte hade ni tips på hur man kan bli mer morgonpigg heller. Gruff.
Hur ska jag nu klara av starten på den nya veckan?
Får se om jag tar mig ur sängen imorgon, om inte? Ja då är det ert fel, okej?
Haha.

Morgonpigg?

Nej det kan jag inte påstå att jag är. Har aldrig varit och kommer aldrig att bli. Enda gångerna var när jag vaknade tidig morgon och var väldans kissnödig, men då var jag (hög)gravid också. Då hade jag inga problem med och kliva upp och stanna uppe på morgon.

Har ni något tips på hur man kan bli mer pigg på morgon?

Nu ner kaffe och soffhäng med den pigga troll-ungen :)
Godmorgon!

Sikken trevlig lördag.

Har haft Therese här hela långa dagen! Och gudars vad kul!
Sedan hon kom vid 12-isch idag och åkte hem nu ikväll, för si sådär 15 minuter sen, så har det härjats, skrattats och ätit massa gott! (Väldans god hemmagjord pizza, helt underbart god blev den.)
Nellie har haft ett väldans bra humör (nästan hela dagen) förutom vid enstaka tillfällen då haft lite bråttom och ramlat omkull. Herregud vad trollet har varit speedat idag. Härjat nått så hejdlöst. Men hon har ju som sagt ramlat omkull ett par ggr också, men det har såklart gått bra.
Hon blir gärna lite, vad ska jag kalla det? Klantig, när hon studsar runt som en studsboll. Men hon bjuder också mycket på sig själv, så det blir många skratt.
Tack för idag mitt älskade Sviskon! :D

Det ska komma ett inlägg med bilder är det tänkt, men det får vänta till imorgon.
Är ganska så trött, trots att jag och Nellie sov till 10.30 idag. Trodde inte hon skulle somna om imorse vid 7-tiden men se det gjorde hon efter lite välling, i 3,5 timme! Hon måste varit bra trött efter ett par intensiva dagar!
Nåja, imorgon sover hon nog inte så länge. Så det är dax för mig att krypa ner i sängen nu.
Hoppas det blir en lugn natt igen, har mina aningar om att det kanske inte blir det. Eftersom jag hör N gnälla till och från. Ja, det återstår att se. Ska göra ett försök till att somna nu iallafall.

Godnatt!

Ack härliga fredag!

I vanlig ordning så innehåller rubriken ordet fredag. Skräll.

Idag har det dock varit en sån där härlig fredag.
Sista mötet med min jobbcoach i stora staden, handla (ja jag handlar när mitt troll är på förskolan, why not liksom?) och hem. Det såg jag som ett bra tillfälle för att förena nytta med nöje. Nyttan var jobbcoachen och nöjet var att komma från Segmon (på egen hand). Det ni! Mycket roar en liten!
Hem med varor och sen upp till förskolan och hämta trollet. Möta upp farfar och faster vid bussen. Lagade god mat, fläskfilé, klyftpotatis och bearnaisesås. Fruktsallad till efterrätt! Alldeles sådär jättegott!
Tack för idag! :)

Nu sover trollet, och har gjort i en dryg halvtimme pga. utmattning tror jag, och jag ska krypa ihop i soffan och lyssna på idolerna. Lite kall cola får det bli också.

Godkväll!

Intensiv dag.

Har tillbringat dagen med Åsa och barnen . Det var väldigt, VÄLDIGT intensivt. Varken Linnéa eller Nellie lyssnade för fem öre, och inte var dom still en sekund heller. Haha. I fyra timmar höll dom igång! Helt otroligt.
Nellie somnade helt utslagen vid 19.20 hon. Orkade knappt äta någon välling. Men den vaknade hon nyss för att äta. Antog att hon skulle vakna till en snabbis för att äta den. Och nu sover hon igen. Trött-troll! <3

Tack för idag älskade Åsa! <3
Natten gick super. Hon vaknade inte en enda gång. Men eftersom jag antog att hon faktiskt skulle göra det så låg jag och vände, vred och nästan väntade på att hon skulle vakna. Så jag somnade inte förens efter 02.00 inatt. Kul! Och sen upp igen vid 7-7.30. Blev några timmars sömn iallafall.
Får hoppas på mer sömn inatt. Men bara för att jag tänkt lägga mig i tid så ska hon säkert vakna inatt.
Med min tur så.
Nåja, det löser sig nog! :)

Nu blir det se färdigt "Criminal Minds" och sen krypa ner i sängen!

Godkväll på er! :)

Rosa bandet!

Varje år drabbas cirka 7 000 kvinnor i Sverige av bröstcancer.

Många har turen att bli friska och leva ett gott liv, men det krävs ytterligare forskning.
Därför bidrar Apoteksgruppen med sitt stöd till Rosa Bandet-kampanjen som drivs av Bröstcancerföreningarnas Riksorganisation, BRO.

Rosa Bandet säljs vid Apoteksgruppens samtliga apotek och under oktober månad skänker Apoteksgruppen dessutom 5 kronor till Bröstcancerfonden från varje rosa produkt som säljs. Detta gäller bland annat hud- och ansiktsprodukter från ACO, ELW och L300.

Länge leve brösten!


Gå in på BloggMamman och tävla om ett eget rosabandet-kit!

TV-kväll i min ensamhet.

Det ni, det är underbart ibland det. Lill-troll sover och stor-troll jobbar.
Jajamen, så jag är helt fri nu och kan göra vad jag vill. Eller ja, inom lägenhetens väggar iaf, och helst dämpad ljudnivå. Men ja ni fattar hur jag menar!

Har tillbringat min tid med Åsa hela förmiddagen, bjöd mer eller mindre in mig själv på kaffe. Haha. Det gör jag rätt ofta. Undrar hur många ggr till jag får göra det? Kanske inte blir fler ggr? *flämt*
Joda, ja blinker mä mine fine ögen så blire bra. ;D Eller hur Åsa? :D

Nu kallar tv:n.
Först "Sanning och konsekvens" (3:an) Och sen "Grey's Anatomy" (5:an, kl. 21).

God afton!

Kinkigt värre ibland.

Vet inte vad det är med Nellie. Hon har blivit så kinkig. Klart att hon får ha dåliga perioder, men som mamma (och pappa) står man lite handfallen och har inte en aning vad det är eller vad man ska göra ibland. Det blir jobbigt.

Jag vet att det inte är en dans på rosor att vara förälder. Och Nellie är såklart det bästa vi har, oavsett humör. Men ibland vill man vara tankeläsare. Kunna få reda på vad det är för eventuellt "fel".
Att hon har humör, det vet vi. Hon har fått mitt humör. Så att säga nej eller ajaj, är förenat med illvrål. Hon vet ju vad hon vill iallafall. Men jag vill också veta.
Någon som känner igen det här? Eller är vi ensamma?

Nu sover hon middag efter lite krångel, får se hur länge.
Jag ska passa på att dricka kaffe i lugn och ro!

Ja då var det våran tur.

Trollet vill inte riktigt somna på kvällarna längre. Och inte sover hon hela nätterna heller.
Vad har hänt? Vad kan detta bero på?
Vi som har varit så bortskämda med en sovande unge! Är det vår tur att få lite krångel nu?
Ja det är väl inte mer än rätt antar jag. Men jobbigt är det. Fy bubblan!

Ögoninflammation har hon också, mindre kul. Stackars liten. Det har sett ut som snor i ögat på henne.
Men det verkar gå åt rätt håll det iaf, ljummet vatten is the shit. Får hoppas vi slipper antibiotika. Är ju inge bra och tuta i dom sånt hur som helst. Men om det blir för jobbigt för henne så får det bli läkaren ändå. Men än så länge kör vi med vatten och bomull.

Kanske är tänderna som gör att hon sover konstigt? Eller hon kanske har en infektion i kroppen så det är därför hon inte är sig själv riktigt? Skulle inte förvåna mig om hon blir sjuk igen :-( Det är dels den tiden på året och sen så går hon ju på förskola. Konstigt vore det om hon inte drog hem en massa skit. :-/

Ja det blev lite gnäll skrivet ikväll. Men det händer väl ändå inte för ofta här inne? Eller?

Vill passa på att tipsa om en alldeles härlig blogg - BloggMamman - Jag är beroende!

Godkväll!

Bättre idag!

Ja idag har tålamodet varit mycket bättre! Känns bra!

Vaknade av klockan imorse 07.50, men tänkte att Nellie vaknar snart. Jag snoozar. 8.10 hade hon fortfarande inte vaknat. Fick mer eller mindre kasta mig upp och väcka henne. Hon var inte sugen på att kliva upp. Men iväg till förskolan kom vi, och i tid dessutom!
Efter det det jag till Åsa, för att få mitt morgonkaffe. Tur man har underbara vänner som bjuder på en kopp när man inte har något hemma! <3
Tack för en mysig förmiddag gumman!

Annars då? Vi har varit i lekparken, handlat och myst runt här hemma. Härligt!
Nellie somnade vid 19.45, utan gnäll. Hon var trött, sååå trött! Annars har hon gnällt och krånglat dom senaste kvällarna. Kanske på väg bort nu?

Nej, kolla klart på idol och mysa mer med raringen?
Ja så får det bli!

Godkväll!

Planerna verkar spikade den 20:e november! Nu ska dom bara släppa biljetter också! :D
Yeeeeey!

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0