V. 29.

v. 29 (28 +3) 
 
Tiden går sakta och det känns som en evighet kvar. Men det är ju "bara" 11 veckor kvar innan vår dotter är beräknad och Nellie ska få bli storasyster. Åh, som vi väntar. <3
 
Jag börjar känna mig tung och otymplig och allt börjar bli jobbigt redan. Böja sig ner eller sitta på golvet är en pina. Det är ju mysigt med rörelse och liv i magen och så men det börjar bli väldans jobbigt att hållas vaken typ hela nätterna (och dagarna). Nej, jag är inte lika positiv till graviditet denna gången. Men det kan bero på att denna gången är det mycket jobbigare och med Nellie blev jag bortskämd och mådde hur bra som helst. 
Nej, nu väntar jag på juni och hoppas på att dagen D snart är här. <3
 
Nu går jag och lägger mig. Godnatt på er! 

Barnledig.

Och herregud vad jag ska sova. Imorgon.
Men nu ska jag njuta av att kolla på tv och slappa rejält i soffan. Utan att behöva tänka tanken "shit, tänk om Nellie vaknar skittidigt imorgon? Bäst jag går och lägger mig" Nej, för imorgon kan jag sova! Sova ut ordentligt. Om inte bebis har andra planer då förstås. 
 
Var iväg till Grums förut idag och lämnade Nellie hos farmor. Snacka om att trollet blev glad när hon skulle dit. Äntligen. Det blev ju inget under helgen nu eftersom hon haft febern. Men eftersom den var borta idag så fick hon åka iväg. När jag tog tempen imorse och berättade för henne att febern var borta så svarade hon "Jag får åka till farmor nu"
Hon längtade som tusan efter att kunna åka dit. Så nu hoppas jag att hon är snäll mot sin farmor och inte härjar slut på henne ;) 
 
Igår hade vi mor/mormor tuta och brorsan här. :) Dom handlade lite åt oss och fick köpa med påskgodis åt Nellie. 
Hade några mysiga timmar på eftermiddagen med dom. Och Nellie orkade leka lite. Inte dumt alls =) 
Brorsan skulle få lyssna på bebisens hjärtljud tänkte vi, men det tyckte inte bebis. Hon låg med ryggen bak mot min rygg så det gick inte att lyssna på hjärtslag då inte. Får se om inte bror kan få lyssna nästa gång =) 
 
Nu börjar filmen på tv:n igen. 
Hörs imorgon. Sov gott med er, det ska jag göra sen! Hoppas jag ;) 
 
 

Fortfarande feber.

Börja ana att det kanske kan vara tre dagars febern. Den har hon inte haft än, så vitt vi vet, och det stämmer in ganska bra. så nu får vi se om febern försvinner imorgon, eller måndag, och om det kommer några utslag.
 
Nellie sover, älsklingen jobbar och jag kollar på film på 6:an. Men det lutar åt att jag också lägger mig snart. Har ju ändå varit vaken sen ca 6 imorse så är sådär lagom trött.
 
Skruttan har haft ett tappert humör idag och härjat ganska mycket, hela dagen, trots hög temp (ca 39). Det ser jag som ett bra tecken. Att hon faktiskt orkat det.
 
Nej hörrni. Sova vore nog inga fel. Godnatt på er!

Nu ska det sovas.

Har pratat med 1177 eftersom febern inte gav med sig efter både alvedon och ipren. 40.2 och där stannade den. Gick varken ner eller upp. Nellie var även väldigt trött och jag tyckte det var skönt att rådfråga någon eftersom febern alltid brukar gå ner av t.ex alvedon.
Men eftersom Skruttan pratar och fortfarande dricker vätska så ska vi avvakta till imorgon. Sköterskan frågade barnläkaren om annan dos av alvedon och jag kunde ge henne en högre dos för natten.

Så nu ska vi, efter flera timmar framför barntv, gå och lägga oss. Får se hur denna natten blir, men lite sömn kan vi ju alltid hoppas på iallafall.

Godnatt från oss!

Lilla skruttan <3

Feber och öronvärk kom som ett brev på posten. Nu ligger hon och sover i soffan. Stackars liten :(
Får se om hon är pigg imorgon så hon kan åka till farmor då istället. Oavsett så hoppas jag att det är snabbt övergående.

Lilla hjärtat, jag önskar jag kunde ta din värk. <3
 

Älskade barn.

Du är den som får mig att vilja gå upp på morgonen. Du är den som får mig att le och som får mitt
hjärta att smälta med ditt underbara skratt. Du är den som får mig att skratta åt dina tokigheter och du är den som gör mig hel.


Du är också den som får mig att bli arg och du är den som får mig att tappa tålamodet. Du är den som får mig att ibland vilja använda hörselkåpor och rymma hemifrån. Men hur mycket vi än blir ovänner eller rent av bråkar med varandra, så älskar jag dig så det gör ont. Jag är så stolt över dig och att få vara din mamma. Du betyder allt!

Snart är du också storasyster och jag bara vet att du kommer bli den bästa som finns. Snart är ni två. Två systrar som kan dela allt vad livet kan komma att erbjuda och två systrar som kan dela alla minnen med varandra.
Två systrar att kunna retas, slåss och bråka med varandra. Men också två systrar att älska, skydda och ta hand om varandra.
Jag vet att ni kommer vara dom två bästa systrar som finns och jag kommer älska er oavsett vad som händer!


Vi kommer gå varandra på nerverna, vi kommer bråka och tycka att allt är pest och pina. Men vi kommer också att älska, skratta och vara med varandra. Jag uppskattar varje sekund som jag får ta del av i ditt liv, dina tankar och funderingar och din utveckling. Jag skulle inte byta bort det vi har för något i världen.


Vi är välsignade som har dig, vår trollunge, i vårt liv. Mamma och pappa älskar dig!

Det finns inget starkare kärlek än den till ett barn, och nu har vi snart två.
Vi längtar och kärleken växer sig starkare för var dag. 

Våga hoppas på vår.

Det känns nästan som att man ska våga det nu. Värme i luften och massa sol. Hur underbart som helst.

Nellie är på förskolan en stund idag och jag njuter av tystnaden. Ärligt, det måste man få göra. Jag tänker inte ha dåligt samvete för att jag är hemma och har Nellie på förskolan. Hon trivs väldigt bra där med alla kompisar och aktiviteter och jag behöver det lilla lugna ibland.
Jag har däremot bestämt mig för att hon får sommaren helt ledig och ska var hemma med mig, Christian och lillasyster. Allt för att hon ska få vara så delaktig som möjligt. Det känns som att det är väldigt viktigt att hon får vara med och vara just delaktig. Annars kan det bli väldans fel. Kan man förebygga svartsjuka/avundsjuka så gör man ju det.
Jag tror att det kan bli en väldigt bra sommar i år!

Nu ska jag snart hämta trollungen igen och då får det nog bli en tur till lekparken medan solen ändå skiner.

Hej på er!

Godnatt då.

Ska jag berätta en hemlis? Jag är trött. Nu blev ni chockade va? Det har ni inte läst förut.
Ska faktiskt gå och lägga mig nu. Skulle bara delge den viktiga infon om min trötthet. För ni skriver upp det nu va? Så ni kommer ihåg menar jag ;)

Nu hoppas jag på sömn inatt och gärna sammanhängande. Natt till idag var helt okej. Hade velat ha lite fler timmar.
Men ca 4-5 stycken är ju ganska bra jämfört med andra nätter.
So, wish me luck!

Vår i luften?

Det verkar som att man snart kan hoppas på våren och det innebär att vi är ett steg närmare att få träffa den nya lilla människan som buffar runt i min mage. Nellie frågade mig nu på morgonen: "Mamma, när kommer lillasyster?".
Jag tror nog att hon väntar lika ivrigt som vad vi gör. Men väntan är lång. För lång.
 
Nu vill jag ha vår och värme, sol och härligheter. Ska det vara för mycket begärt efter en svinkall vinter? Jaja, "svinkall" är väl säkert relativt. Allt är relativt. Frågar man dom i Sibirien så har vi säkert haft vårvärme här hela vintern, men för min del så har det varit svinkallt. Så det så! 
 
Nellie är på förskolan och jag sitter här och lyssnar på musik och dricker lite kaffe. Idag chockade Nellie mig och vaknade inte förrän mitt alarm ringde vid 7.50. Hon brukar alltid vakna innan 7! Wohoo liksom. 
Hon kanske hade lite dåligt i energiförrådet efter att ha spenderat flera timmar på Leklandet, nöjesfabriken, i lördags? Hon sov inget efter det förrän på kvällen och sen upp tidigt igen på söndags morgonen. Härjade som aldrig förr och dit kommer vi åka fler gånger. 
1(!) "utbrott" hade hon på hela tiden vi var där. Då fick jag gå med henne som ett spädbarn och hålla fast henne. Hon var hysterisk. Men hon hade ju mycket sping i benen och ville göra allt på en gång, så det var väl inte konstigt att det blev fel heller. Men ja, dit blir det fler gånger! 
Hade jättekul med familjen Alkemyr/Dalgren. Tur att vi följde med. :) Tack för lördagen :D 
 
Nu ska jag sätta mig i solen en liten stund. Är riktigt skönt så länge man sitter still. Börjar man röra på sig så känns det som att händerna ska förfrysa ;) Haha. 
 
Vad gör ni idag? 

Hallå?

Ekar tomt här inne igen.
Denna gången är det inte mitt fel. Tror jag.
Jag har skrivit inlägg, klickat på publicera och POFF. Borta! Det spelar ingen roll hur många gånger jag försökt. Dom kommer inte fram.
Så vi får väl se fram över om dom dyker upp, alla samtidigt, eller om dom är forever lost. Det har inte varit så "viktiga" inlägg heller, mest bara "hej, vi lever"-inlägg. =)

Jaja, vi lever iallafall. Eller ja, det tror jag. Det känns som att jag är mer än halvdöd pga brist på sömn. Lillan sparkar så mycket på nätterna så det blir inte mycket sömn. Hon börjar redan innan hon kommer ut för tusan.
Får hoppas att det blir lite mer sömn inatt, och gärna sammanhängande. 20 minuter i stöten är inte mycket att jubla över.

Nellie busar på som vanligt och härjar mer eller mindre hela dagarna. Hon håller mig vaken, så att säga. ;)
Hennes humör/temperament är lite lugnare nu. Får se om det håller i sig. Hoppas! :)

Nej, nu blir det tv några minuter till. Sen sängen. Godnatt! =)

Underbara natt.

Har fått sova hela natten inatt! Utan krämpor och smärta. Hur underbart var inte det på en skala?
Det var flera veckor sen jag sov en hel natt. Nog för att bebisar brukar hålla sina föräldrar vakna nattetid, och alla annan tid, men det behöver väl inte börja innan hon ens kommit ut. Nellie har väl också väckt mig några nätter, men hon har ju inte heller varit helt kry.
Ja jag vet. Det är sånt som hör till. Men man måste inte gilla det bara för det.

Idag vaknade Nellie 6.30. Blir bara tidigare och tidigare tror jag.

Jag firar natten som varit med tvättstugan och kaffe. Nellie ville titta på Musses klubbhus hon. Ja, tv:n är väldans bra att ha när man behöver springa upp och ner i källaren. Mellan varven i tvättstugan så är hon väldig mysig.och bjuder på kramar. Undrar om hon egentligen hittar på hyss när jag är i tvättstugan? Det skulle inte förvåna mig. Men det jag inte vet har jag, nog, inte ont utav ;)

Kärlek.


Nu är det 15 veckor kvar till bf. 
Är i v. 25 (24 +4) idag. 
Gud vad vi längtar. Nellie längtar nog lite hon med och hon är så nyfiken på allt som har med magen och lillasyster (även hur det ska ta sig ut) och göra. 
Nu får det gärna bli juni. <3
 
Men nu, sängen. Sova lite. Får se om jag får nattsällskap inatt igen. Vaknade till inatt vid 2-tiden (somnade vid 1) av att Nellie stod i det kolsvarta köket och ropade på mig. "mamma? maaaaammaaaa? Ja vill ha vatten ju, hörru". Hörru är tydligen ett av favoritorden nu för tiden. ;)
Hon verkade inte speciellt rädd för att kliva upp själv mitt i nätterna heller. En liten tuffng har vi med andra ord. :) Jag själv var livrädd för att kliva en meter från sängen när jag var liten. Haha.  
 
Just det ja, sova var det ja. 
Godnatt. 

Hoppas på sömn..

Men det ska vi inte vara för säkra på att det blir..
Nellie kom upp ur sängen förut och sa att "jag mår illa" och så spydde hon. Vid tröskeln, bland sladdar och jävelskap. Wohoo liksom!
Ingen förskola för henne imorgon alltså.
Stackars lillskruttan! Tur att hennes humör varit bra ändå. Hon är tapper den här tjejen.
Hon sa att hon inte ville spy i sängen iallafall utan i hinken. Så den har vi placerat ut ifall hon vaknar inatt. Hon kanske hinner dit om jag har tur :)

Efter lite torkning, av både henne och golv, så gick hon och la sig igen. Det verkar lugnt än så länge. Så då tänker jag passa på att sova. Försöka iallafall. Med min tur så blir det väl vakenhet till och från. Om det inte blir pga Nellie så lär kramp i benen eller ischias/foglossning vara min kompis inatt.

Dagen har vi spenderat i Grums, hos farmor/svärmor, och byggt garderob, ätit mat och umgåtts lite. Nellie var superglad över att åka till farmor en stund. :)
Tack för den fina dressen till Nellie! Hur fin som helst! :)


Nej, gå och lägga sig nu då.
Godnatt!

Solstråle! <3

 
Du får mitt hjärta att smälta! 
Älskade trollunge! <3
 
Är så glad över att få ta del av dina tankar och funderingar om allt mellan himmel och jord och att jag får göra det var eviga dag. Älskar dig så himla mycket! <3

Sjukt trött.

Blev väckt ganska mycket inatt och det hör inte till vanligheterna. Nån enstaka gång brukar bebis väcka mig genom att knuffa runt och ibland är det Nellie som drömt något. 
Men inatt var det allt på en gång, bebis knuffa, Nellie drömde (om bumbibjörnar?! Tydligen hemska sådana) och sen vaknade jag ytterligare av att Nellie hulkade från sin säng. Jo men visst. Vid 3-tiden inatt så spydde hon. 1 gång. Inte ens mycket. Jag antar att det kan ha varit nappen som kväljde henne. Det har hänt förut. 
Efter att ha bytt t-hirt och torkat golv så lyckades vi somna om efter ett tag. Sen var det dax att vakna till igen pga kramp i benen. 
Nellie vaknade som vanligt innan 7.00. Trots att hon somnade runt 22 igår och var vaken inatt. Skjut mig! 
 
Jag tänkte som så att jag kunde vila på soffan medan Nellie kollade på barn-tv, men icke! Efter att ha hållit mig vaken sen i morse så ligger nu Nellie själv och sover gott i tvåsitsen. Jag? Nej, jag kan banne mig inte somna pga kramp i benen igen. Skit också! Det kommer bli en låååång dag idag.
 
Vad gör ni då? 
Själv ska jag gå och grina i ett hörn eller nått tror jag. 
 
ps. jag ska sluta gnälla.. snart.. eller ja, mindre gnäll.. kanske.. ;) 

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0