Borde sova.

Men det är väl lönlöst. Är det inte bebis som håller mig vaken/väcker mig, så är det kramp i vader, ischias eller något annat skoj.
Nej, nu vill jag ha min kropp tillbaka. Jag vill inte dela med mig längre.
Jo, jag får väl dela med mig ändå. Men då är hon på utsidan iallafall.

Jag får väl stå ut lite till innan jag börjar dra i mig hallonbladste, ananas och lite kanelvatten. Det är ju tänkt att jag och Nellie ska ha en mamma&dotter-dag på Bergvik. Hon ska få köpa kläder till lillasyster som hon ska åka hem ifrån BB i. Det verkar Nellie se fram emot. Och sen att hon behöver lite kläder i garderoben också :) Typ klänningar/tunikor och kortare tights/shorts. :)
Hoppas vi hinner detta nu! :


Jag och Christian tog en tur till staden i måndags. Var verkligen tvungna att fylla på matförrådet. Nu är det gjort och det syns på kontot. Känns skönt att det är klart så vi inte står med det också när bebis kommit. Var även till Örebro i helgen som var och kikade på bil. Så nu har vi blivit med bil igen. Audi A6 kombi, en 04:a. Känns kanon att vi har fixat det problemet också. Hade blivit lite trångt i vår lilla Mazda annars. Volvon är ju inte riktigt i ordning och det är väl tänkt att vi ska sälja iväg den. Kommer sakna den faktiskt. :)

Är inte så mycket att fixa innan bebis kan komma. Det är det där med kläderna och sen plocka fram vagnen från källaren. Christian fixade madrassen till vaggan häromdagen och mycket av Nellies saker är ju kvar. Det är lite småfixande bara, men sånt kan man ta allt eftersom.


Nej Åsa, jag har inte packat BB-väskan än. Men jag ska. Äsch, jag hinner. Haha. Kan ju alltid göra som sist, packa den 1 timme innan vi åker till förlossningen ;D Haha.


Förresten hörrni! Nellie har slutat med nappen! :D Stora tjejen!
Vi har pratat om det ett tag och i lördags kväll när vi borstade tänder så sa jag till henne att vi snart kanske var tvungna att ta bort napparna eftersom tänderna kan bli sneda. Hon såg panikslagen ut och sa "Inatt har jag tutten, men imorgon sover jag utan". Inte så troligt, tänkte jag. Men sagt och gjort. Vi pratade om samma sak på söndag kväll vid tandborstningen och hon gick självmant ut till Christian och sa att "Pappa, jag ska sova utan tutten!".
Så hon har inte haft den sen i söndags morse och heller inga protester eller tjat om den. Hon har provat och fråga någon enstaka gång, men vi har sagt nej och hon har funnit sig i det.
Underbara unge! Liten blir verkligen stor! <3
Jag är så stolt! :)

Nej, nu får det bli ett försök att sova. Godnatt på er! :)

Vad ska man hitta på?

Är rastlös. Vill göra något. Har MASSOR jag skulle kunna göra, men hur kul är det att städa och hålla på då?
Nej, det får vänta lite till. Nellie ska hämtas vid 14 och då får vi väl se vad hon är upplagd för. Utelek blir det väl säkert. Men jag kanske kan få henne att följa med in och äta mellanmål först. Kan hoppas iallafall. :)

Vad gör ni en fredag som denna då? =)

En härlig dag.

Det blev en väldigt bra dag trots att jag är trött och sliten. 
Besöket hos barnmorskan gick bra och nu hoppas jag att bebis snart vill komma ut. Får se om vi hinner med nästa inbokade besök. Och gör vi det så blir det nog sista ;) 
Allt såg jättebra ut. Men bebis var inte still en sekund när barnmorksan sulle mäta och lyssna av hjärtljuden. Fick ligga still i typ 10 minuter så hon fick lugna sig lite. Sen kunde vi få höra ordentligt på hjärtljuden. :) En riktig liten akrobat därinne. ;) Hela magen gungade runt när hon rörde sig. 
Bebis är inte riktigt fixerad, men snart så. Åh, vad jag längtar! 
Vi fyllde i lite om tankar inför förlossning och det blev skrivet som sist, jag är spruträdd och vill inte ha annat än lustgas. Resten tar vi det som det kommer och vi planerar att åka hem så fort vi vet att allt är okej. ;) Låter som en bra plan. :) Ska bli spännande och se hur denna förlossning blir faktiskt, med tanke på att den med Nellie var väldigt "lindrig" och snabb. :) 
 
Eftermiddagen spenderade vi uppe på förskolan. Var grillkväll där idag från 17.30 och det var hur mysigt som helst. Nellie var på strålande humör och hon har haft en riktigt bra dag för övrigt också. Blev lite grillad korv och fika med barn, föräldrar och "fröknar". Hur kul som helst. :)
Fick med tomatplanta och paprikaplanta hem också. Men jag har inte en blek om vad man gör med dom? Planterar dom vet jag ju, men när? Var? Hur sköter man om såna plantor? Herre min je.. google hjälpe mig! 
 
Nu ska jag nog bänka mig framfrö tv:n och "The fast and the furious - Tokyo drift" för att sen bege mig till sängen. 

Imorgon står det Neo&Nellie-lek på schemat. Jag vet en liten tjej som längtar efter det! =) 

Godkväll på er! 

GRATTIS!

Världens bästa bror och morbror fyller idag 20 år.
Hur kunde tiden gå så fort? Det var inte längesen vi var små ju! 

Stort grattis älskade Sebastian, vi älskar dig. Tack för att du alltid finns för oss. Jag är så glad att just du är min lillebror och Nellie kunde inte ha en bättre morbror! <3

 
Nej, bilden är inte från i år. Men det är en fin bild! :) <3

Orken som inte finns.

Har nyss lämnat Nellie på förskolan och hon skulle leka med A "heeeeela dagen". Sötungar! Dom har verkligen funnit varandra A och Nellie. Var där en spontansväng igr eftermiddag. Dom hoppade studsmatta och härjade runt. Så Nellie var skapligt trött när vi kom hem igen. Vi skulle ju bara ta en liten promenad i regnet egentligen. :) 

Förskolan Rävlyan här i Segmon har världens goaste personal. En av fröknarna tyckte att jag skulle hem och slänga mig på soffan med en kaffekopp och slänga upp benen. Jag skulle inte härja mer än nödvändigt tyckte hon ;) Vi trivs hur bra som helst med dom och Nellie är så trygg däruppe. Jag, och Nellie, älskar den här förskolan! Underbar på alla sätt och vis! :) 
 
Men nu då. Vart ska man ta energin ifrån? Den finns banne mig inte. Allt är tugnt och tråkigt. Nellie får "lida" för min brist på energi och tålamod. Jag har känt mig som den tråkigaste mamman någonsin. Är bara sur, tvär och trött. 
Ska bli så skönt när lilltjejen vill komma ut. Jag är trött på att vara gravid nu. 

Idag är det barnmorskan som gäller. Kan ju hoppas på att det är som med Nellie. Vi bokar tid för nästa gång men inte hinner dit. Hade ju en tid bokad med Nellie, dagen efter hon kom. Tänk om det kunde bli så nu också. Är kanske för mycket önsketänkande. 
 
Mina tankar går till familjen Falk. Tänker på er varje dag och jag hoppas att han piggar på sig snart så ni får komma hem igen. Önskar så att jag kunde hjälpa er men jag vågar inte när det börjar närma sig BF här. Fy vad elak man känner sig. Mina tankar finns hos er var eviga dag, även om det är en klen tröst. <3
 
Nu kaffe och sen göra sig iordning för att gå till bussen(?!) Helt otroligt. Jag ska åka buss för första gången på hur länge som helst. Känns lite konstigt när man varit bortskämd med körkort och egen bil. Men jag ska nog klara det också. Tror iallafall att jag fått ordning på mobilappen så jag kan åka med. ;) 
 
God morgon! :) 

Härlig vår-dag! :)

Dagen har tillbringats mestaldels ute idag. Bäst att passa på. Man vet ju aldrig hur länge vi får behålla det fina vädret. 
 
 
Vi har hunnit med en promenad för att titta på kossorna. Men dom var tydligen i andra änden av hagen, vid matstället, så dit orkade jag faktiskt inte gå. Nellie frågade, lite besviket, "var är kossorna, mamma?" mitt svar blev "Äsch, dom är nog på lunch". Nellie kollade lite konstigt på mig men jag tyckte mitt svar var roligt iallafall. Haha. 
Tog en tur till lekparken istället för att vänta på Åsa. Hem, drack en kaffe med henne och sen drog jag till barnmorsakan. Där så allt bra ut och hon tror att lillan kommer komma tidigare än beräknat, inte mig emot. Runt skolavslutningarna tippade hon på. 
Så nu undrar jag, när är den första avslutningen? Alltså den första, oavsett var i Sverige? Vill inte behöva vänta längre än nödvändigt liksom ;) 
 
Nu har vi landat i soffan efter ytterligare timmar av lek i lekparken med Åsa, Linnéa, Isabell, Linda och Neo. Vi är totalt slut! Och dusch var banne mig ett måste idag. Nellie hade med sig 4 kg sand hem. I bara huvudet! 
 
Idag somnar vi nog tidigt, båda två. Jag har iallafall tänkt mig att sova samtidigt som Nellie idag. Underbart! :D 
 
Så godnatt på er! 

John blund..

Jodå, han har allt varit här. Ögonen går i kors på mig. Så. Himla. Trött.
Ändå passade jag på att sova när Nellie var på förskolan idag. Det var då banne mig inte dumt. Hon fick leka och jag fick vila, ordentligt. Men lik förbaskat så är jag trött. Ska bli intressant och se om mitt blodvärde gått upp något imorgon. Ska till MVC och mäta och, förhoppningsvis, ta prover.
Åh vad jag önskar att bebis ville komma ut snart. 6 veckor kvar till beräknat datum. Men jag tror nog inte vi behöver vänta riktigt så länge. Nellie hade bråttom och kom 2 veckor tidigare och jag tror nog inte lillasyster kommer vara sämre. Men bara för det så kommer jag säkert gå över tiden den här gången. Bara för att. Skulle inte förvåna mig ett dugg. ;) Jaja, hon kommer när hon är fardigbakad ;)

Lekparken är det vi pysslat med idag. Eller ja, det var det jag orkade med efter 3,5 timme på Mariebergsskogen igår. Hade en trevlig och rolig eftermiddag med mammor och barn. Hoppas det blir snart igen! Fast efter att lillan kommit, innan dess så kommer jag nog inte orka. :)
Nellie verkade nöjd med dagen, både igår och idag. Somnade väldans fort idag iallafall. Tog nog inte mer än en minut så sov hon sen. :) <3

Nu är det dax att krypa ner under täcket. Krångla till en någorlunda sovställning och sen tvinga mig själv att sova.

Godnatt på er! :)

Fredag, 3/5.

Nu har jag och Nellie landat i soffan. Kvällen innebär soffhäng med chips och dricka. Så får det nog bli "Askungen" som film också. Det låter som en riktigt bra kväll det! Mys med det finaste jag har! :) 
 
Dagen har varit bra. Nellie, som var överlycklig, har varit på förskolan. Hon har längtat så efter barnen då hon inte varit där på en vecka. Idag har hon lekt med A. (skriver inte dom andra barnens namn då jag inte frågat föräldrarna, utan ni får hålla till godo med en bokstav bara). Nellie gillar och leka med A, för enligt henne så är h*n "väldigt rolig och vi kramas, det gillar jag". Sötnosar! :) 
Jag roade mig med en tur till Portila och hälsade på Angelica och Elias. Drack några koppar kaffe och tjatade en massa.  Saknar att bo granne med Angelica, man hade liksom aldrig tråkigt på våra kaffedejter. Ibland saknar jag att bo i Grums överhuvudtaget. Bo nära allt liksom. Men sen så kommer jag på bättre tankar och jag trivs för bra i Segmon för att vilja flytta. Men blir det så, då får det bli så. Vi får väl se i framtiden. :) 
 
Nej, nu sliter Nellie i armen på mig och Dora (barnprogrammet) ska tydligen köpa glass. Väldigt viktigt att man kollar på tv:n då. ;) 
 
Godkväll! :) 

Vi lever.

Har bara fokuserat på annat ett tag. Återkommer nog imorgon. Energin är liksom inte på topp. Är inte tillräckligt med sömn antar jag. Huvudet fungerar inte som det ska. Orkar inte tänka till om någon ordentlig text och jag vill ju fatta vad jag själv skriver.

Nellie och jag trotsar vidare. Vi är alldeles för lika i humöret. Skit också!
Idag har vi haft en relativt lugn dag. Eftermiddagen var nog uppskattad iallafall. Jag och Åsa bestämde oss för att pärla/pyssla lite med Linnéa och Nellie. Det verkade som att barnen blev nöjda =)
Jag fick mig ett brännmärke av det där jädra strykjärnet. Typiskt! Det är baske mig farligt att pyssla. Man får ju ont, haha.

Nu ska den här trötta och slitna mamman äta kvällsmat, igen.

God kväll!

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0