Dax att sova..

Ska försöka få en övertrött prinsessa att sova. Det är inte det lättaste.
Hon är påväg att somna flera gånger men vill inte riktigt. Hoppas att det blir lättare när vi lägger oss i sängen.
Tror att det kan vara magen som krånglar. Det är då inte lätt att vara liten och inte kunna berätta vad som är fel.
Lilla hjärtat <3

Gud vad tomt det är utan raringen. Han jobbar inatt och imorgon natt.
Lite jobbigt att vara själv hemma, och fruktansvärt tomt. <3

Men snart är han ledig igen. :)

Nej nu ska vi göra ett försök att sova, godnatt. :) <3

ja ni ;)

Som ni kanske redan har förstått så har jag inte så mycket tid just nu för bloggen.
Det finns en liten underbar människa som är beroende av mig och Christian 24/7, och det tar upp väldigt mycket av våran tid.

Vad har hänt sen sist då? Ska försöka skriva lite iallafall medans sötnosen sover. :)

Vi har varit i skruvstad och hälsat på Rut och Hilding, vi har firat lite födelsedagar lite överallt (Mamma, Marita, Pappa, Åsa och Nea har ju fyllt år), vi har haft folk här på besök också. Vi har haft BVC-tanten på besök, och då hade Nellie gått upp till 4270g så det är nästan ett kg på 2 veckor. :) Det känns så bra att se att hon får i sig mat som hon ska :)

Tack så mycket för alla gulliga gratulationer och komplimanger och dom fina presenterna :)
Vi är så stolta över våran dotter och skulle inte byta bort en minut! <3

Idag var vi till min skola och hälsade på och jag hämtade en ny kurs, vill försöka göra lite skolarbete medans jag ändå är pigg :) Kikade in hos klassen när dom hade lektion, och dom gulliga människorna hade varit iväg och fixat ett presentkort till Nellie, vilka söta människor det finns. :) Har världens bästa kurskamrater :) Saknar faktiskt lektionerna med dom, inte en dag utan skratt ju. :)

Nej nu blir det en cigg och invänta raringen som förhoppningsvis kommer hem snart :) <3

Godnatt på er <3

Våran älskade dotter Nellie <3

Fullt upp med det bästa som finns <3

Ja här har det varit fullt upp dom senaste dagarna. Det tar ett tag och vänja sig vid att vara mamma. Man vill hinna med så mycket, men det gör man inte alltid. Det är en konstig dygnsrytm vi har, så det är konstigt att inte få sova hela nätterna som man är van. (Nej, jag klagar inte, jag är bara inte van att vakna ett par ggr per natt.)

Det är en stor omställning från att vara bara jag och C till att ha helt plötsligt vara 3. Nellie är det bästa som hänt mig, och jag skulle inte byta för allt i världen. Men det är ingen ordning på vardagen än. Och det kommer ta ett tag innan man får lite rutin. Visst, jag/vi har haft ett tag på oss att ställa in oss på att vara föräldrar men det är ändå inte som man tänkt sig, det är ett heltidsarbete. Men det är också det mest givande och bästa arbete jag någonsin kommer göra. Jag älskar livet som mamma! <3

Nu sover Nellie sött efter en jobbig dag. Har varit gnällig hela dagen i stort sett, men det verkar som att det lugnat ner sig nu. Har antagligen haft lite ont i magen under dagen och det är inte lätt att vara liten och inte kunna berätta vad det är som är fel.
Vi var på BVC igår och vägde henne igen, och hon hade gått upp ca 260 gram, det var en lättnad efter som vi haft lite krångel med amningen till och från. Nu verkar det som att den fungerar som den ska, hoppas att det håller i sig också. :)

Igår var vi hem till Kent och Camilla så Christian fick greja bilen som ska besiktigas. Fast han fick fortsätta idag eftersom det tog lite lång tid inatt. Vi var inte hemma här förens halv 1 ungefär. Lite sent, men krånglar det så krånglar det. Inte mycket att göra åt. :)

Nu ska jag mysa lite med stora älsklingen innan den lilla älsklingen vaknar för att få lite mat. :)

Godnatt på er.

<3

Den bästa dagen i mitt liv <3

Den 1: augusti förändrades våra liv. Det gjorde det egentligen den dagen vi fick reda på att vi skulle ha barn.
Men 1:a augusti blev det verklighet. Våran älskade Nellie kom till världen och jag har aldrig varit lyckligare. Vi har väntat så länge på att hon skulle komma. En hel evighet känns det som. Det bästa som någonsin hänt mig är Nellie och Christian. Vad skulle jag göra utan dom? <3

Dagen hon kom så började det med att jag trodde att jag börjat läcka vatten och hade som ett band av konstant molande värk i ryggen. Så jag ringde till förlossningen vid 10.15 och dom trodde att det kunde vara slemproppen som skulle gå, så jag skulle avvakta ett par timmar och sen ringa tillbak för att checka av. Så medans raringen gick och la sig eftersom han jobbat natten så gick jag hem till Åsa för att få lite sällskap. Vi spelade yatzy och åt paj :) Inga fel det inte. Det började göra mer och mer ont, och nu kändes det som kraftig mensvärk till och från. Ringde förlossningen igen vid 13.00 och då sa hon att jag fick komma in för en kontroll ifall det var vattnet som läckte eller om det var något annat. Så vid 13.30 väckte jag Christian. Hade inte så himla bråttom eftersom jag trodde det var slemproppen och inget annat så jag sa till Christian att hann kunde äta frukost i lugn och ro och ta en dusch om han ville medans jag packade BB-väskan som jag skulle gjort för längesen, packade inte så mycket eftersom jag trodde att vi skulle åka hem igen. 15.30 var vi inne i K-stad på förlossningen och dom sätte en sån där mätgrej på magen på mig för att mäta värkarna, för på vägen till K-stad så var det 5-6 minuter mellan varje. Men det hade sjunkit till 3 minuter mellan varje och när hon undersökte mig vid 16.00 så hade jag redan öppnat mig 5 cm. Ville inte och kan inte ha annan bedövning än lustgas, och den var hemsk innan jag lärde mig andas rätt i den där nedrans masken. 18.45 så gick värkarna över i krystvärkar och det var dax att börja trycka på. Den smärtan var mer hanterlig än värkarna innan, men det var jobbigt och barnmorskan fick hjälpa mig att ta hål på fosterhinnan. 20.11 kom hon äntligen ut, efter mycket om och men :) Och vilken lättnad det var när hon väl kom ut. :)

Christian var alldeles underbar, han baddade mig med kalla handdukar och var helt lugn genom hela förlossningen. Jag hade inte klarat det utan honom. Tack älskling för att du finns! :)

Det var väl en snabbversion av hur det gick till på våran förlossning. Är det något mer ni vill veta så får ni fråga :)
Mina älsklingar ligger och sover lite dom, men nu hör jag min lilla älskling gnälla. Är nog dax för mat nu :)

Hejda!

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0