...





Fina blommor! Fotade med mobilen. Filter från instagram, froken_c heter jag där :)

Det kommer en update inom kort! Håll ut! :)

Musik.


Jag älskar den här låten.

Och Nellie gillar denna, "öpp öpp öpp öpp" ;)


Jo men sedär ja..

Det är vattkoppor denna gången. Undrar vad tusan det var för några veckor sen då? Nu har hon ett 15-20 tal blåsor och fler blir det säkert. Stackars liten. Det kliar på henne, men hon kommer faktiskt ihåg och inte riva. Så hon sitter med handflatorna och drar över kroppen och huvudet. Sötnosa!
Får införskaffa något som kan lindra klådan. Kylbalsam kanske? Eller har ni något annat tips?

Undrar vad dom säger på förkolan när jag ringer imorgon och säger att Nellie inte kommer denna veckan heller. Är så tråkigt att hon inte kan vara där. Och hon saknar både barn och "fröknar" himla mycket. :-(

Nu ska jag sätta mig och kolla på filmen på 3:an och hoppas på att Christian kommer hem snart. :-)

Godkväll på er!

Heeeej.

Ja ni. Här är jag. Saknat mig?

Vi har haft fullt upp med ditt och datt. Mest förkylning. Och krupp. Så hima skoj så ni anar inte.
Har suttit på helspänn 3 kvällar i rad. Igår kväll och kvällen innan så har Nellies krupp resulterat i att hon spytt. Inte lätt att hålla henne lugn när hon blir så uppjagade av att "inte få någon luft". Hon får ju egentligen luft, men det känns nog inte som så. Stackars liten!
Ikväll verkar det som att det går bra. Hon sover än så länge.
Har ju varit sjuk själv också och det har inte varit någon hit. Men nu är det bättre. Tur det.

Verkar även som att vattkopporna passade på att komma igen. Kan ha och göra med att N varit förkyld, immunförsvaret varit nedsatt och poff. Här kommer det igen. Kanske hon får det ordentligt den här gången. Eller så kanske det inte ens var vattkopporna för ett par veckor sen? Vi kanske bara antog det.
Den här gången är det verkligen vätskefyllda blåsor. Än så länge är det bara två. Så vi får se om hon får fler.
Ska bli kul och ringa förskolan på måndag och säga att hon inte kommer, igen. Typiskt. Hon som längtar så. Hon älskar förkolan. Hon pratar om barnen varje dag. Och så har hon varit sjuk och det har varit påsk, så 1 dag på 2 veckor har hon varit där. Nu blir det ju minst 1 vecka till pga vattkoppor.
Så himla tråkigt!

Avslag från CSN också. Dom tyckte inte att min graviditet med Nellie var tillräckligt skäl för att ha missat 100 poäng på studieresultaten. Men jag klarade inte n praktik inom älderomsorgne när jag gick med henne. Det gick inte. Skit också.
Har mailat läraren om detta och bett henne om att få göra ett sista prov i en annan kurs så jag kan få 150 poäng för den kursen och sen söka CSN igen. För då borde jag ligga 50 poäng över gränsen för att få nya studiemedel.
Hoppas det iallafall.

Något positivt då. Jag ska till Grums kommun på onsdag och skriva på lite papper och träffa en människa ang. mitt provjobb. Hoppas verkligen att jag och den jag ska jobba hos klickar. Jag behöver det där jobbet! Vet inte vad jag gör annars.

Undrar om någon orkade läsa mitt bladder hit och dit.
Önskar er iallafall en god kväll!

Nu, tv!

Min tur att vara sjuk.

Fy vad jag hatar det. CHristian jobbade egentligen idag, men han fick åka hem eftersom jag inte mår alls bra. Typiskt. Nellie var iallafall världens goaste idag. Hon vaknade vid 8 imorse och ville ha välling. Sen somnade hon om. Till 11! Förstår ni hur underbart det var? Det var som att hon kände att jag inte var riktigt pigg.
Jag hade inga förhoppningar om att hon faktiskt skulle somna om när hon sa att hon ville sova igen. Men jo då! Underbara unge! <3

Blir inte många knop idag. Soffan och tv:n lockar väldigt mycket idag. Tur att C är hemma och kan underhålla lilla N. Hade nog blivit väldigt tråkigt för henne idag annars.
Imorgon hoppas vi på att jag är piggare.

Nu, mer mys i soffan med underbara Nellie! :)

Lyckan är gjord!

Instagram finns nu till android och har gjort sen den 3:e. Tack till Hanna som berättade det för mig :D
Superlycklig nu! Det var en app jag saknade väldigt mycket från Iphone.
Nu saknas bara "Rumble" så har jag det jag vill ha, än så länge. :)

Idag har det varit en lugn dag. Haft sovmorgon, idag igen. Lovely. Men imorgon är det Christians tur och få sova lite ;) Så jag borde kanske hoppa i säng snart. Mannen i huset är ju ändå inte hemma, han är iväg och grejar bil. Så snart kanske vi har två fungerande bilar gen. Vore inte fel alls det, när vi båda snart kommer behöva bil.

Imorgon blir det dejt med Åsa och barnen igen. Hoppas min trollunge har en lugnare dag imorgon. För idag har hon inte varit nådig med vrånghet och busande. Shit vilken energi! Skulle vilja ha en skopa av den.

Nu sova. Godnatt på er.

Tänk vad kul det är när man får reda på sker och ting. Allt är inte vad det verkar att vara ibland.
Tur man låter saker och ting rinna av, som vatten på en gås. Tar allt med en nypa (grävskopa) salt.
Tråkigt är vad det är iallafall..

Glad påsk!

Vi har haft fullt upp dom senaste två dagarna.

Igår blev det massa bus och kaffe för min och Nellies del. Först mys med Åsa och barnen på morgonen, sen hem och ladda energi med en middagslur för att sen bege sig hem till Neo och Peter för ännu mera härj. Herregud vad energi barn kan ha! Behövdes några koppar kaffe för att orka hålla igång med dom.
Hemma hos Peter fick barnen trötta ut sig rejält. Hoppade studsmatta och grejer. Så när vi väl kom hem så var Nellie helt färdig. Vi kollade på hela(!) "Lady och Lufsen"-filmen innan det var dax för sängen. (Den vann jag inne hos Familjen annorlunda-Maria, mammas kusin! Filmen var uppskattad av både mor och dotter!)

Idag har vi haft påskfika hemma hos Åsa m. familj. Mamma och Åsas mamma var också med. Så himla mysigt. Kanske ska göra tradition av detta? :) Blev dock ingen äggpromenad för oss idag. Det satte vädret stopp för.
Vad är detta egentligen? Snö?! Är det något försenat aprilskämt eller? Tråkigt som tusan iallafall. Men för övrigt, en riktigt bra dag! :)

Nu har Nellie lagt sig och vi kollar på dumburken.

Vad har ni gjort idag? :)

Ska inte förskolor vara trygga?

Det känns konstigt och läsa om "fröknar" på en förskola (närmar bestämt förskolan Humlan i Botkyrka/fittja) som beter sig på det här viset. Kränker barnen, är hårdhänt, förnedrande och till råga på allt "kommer undan med det" under en längre tid?
Är det inte personalen på förskolan som ska se till att våra barn har det bra medans vi föräldrar jobbar/pluggar eller vad vi nu gör?

Jag kan inte svara för sanningshalten i allt, men vill ändå dela med mig. För något slags belägg för anmälan borde det finnas om övrig personal vet om att det går ut i media och dom tydligen gått med på det, och att det sen finns anmälningar. Ja, jag vet. Man är oskyldig tills motsatsen bevisats.
Men det känns som att det är lite grovt för att bara vara hitte-på.
Om det skulle visa sig att detta är felaktigt, så kommer jag ta bort detta inlägg.

Länk till inlägget här!

Krånglig kväll.

Nellie somnade lite sent idag. Dels för att hon sov länge imorse och sen att hon sov alldeles försent på eftermiddagen. Sen blev det väl inte bättre av att vi drog igång "aristocats" nu på kvällen och kollade på den.
20.30 ringde Christian och då hade Nellie fortfarande inte lagt sig. Hon sa godnatt till pappsen men sa prompt nej när han frågade om hon skulle sova. Och det visade sig att hon verkligen inte ville det. Efter gnäll, vrål och krokodiltårar så somnade hon till slut. 22.00.
Det kommer bli jobbigt för henne att komma ur sängen till möran. Fast jag vet ju också att hon vill till barna på förskolan. Så det blir nog inte sååå stora problem att få upp henne :)

Studieenheten blev inte klar ikväll heller. Blev ju film och så med trollungen istället. :) Bäst och passa på när det bjuds på soffhäng och mys :) Får fixa skolarbetet imorgon istället :)

Nu blir det sängen. Godnatt! :)

Plugga lite..

Kanske ska köra ner näsan i skolboken? På torsdag ska jag maila iväg mina 2 första studieenheter och jag har inte börjat på den andra än. Kul. Verkligen.
Äsch det går ganska fort för mig, jag tycker ju att det är intressant och har ett så kallat "läshuvud". Om jag börjar nu så kanske den är klar ikväll. Man kan ju hoppas.

Hade Åsa här förut på morgonkaffe. Mys! <3
Fick väcka Nellie imorse också. Fasiken. Jag vaknade före trollet?! Det händer inte ofta. 8.20 vaknade jag, sen fick jag väcka Nellie vid 9.10. Dumt att hon ställer om dygnet så mycket nu när jag ska få börja provjobba. Typiskt. Vet ju dock inte riktigt när jag börjar, men antagligen till veckan eller något. Blir nog inte före påskhelgen iallafall. Då har vi lite tid på oss att ställa om tiderna igen. :)

Fick komplettera uppgifter till CSN förut. Tråkigt när det är något krångel.
Eftersom jag var gravid med N under tiden jag gick utbildningen så kunde jag inte genomföra en praktik i ett ämne, och då blev betyget IG tills jag gjort den. Då ska det ändras till G eller högre. CSN ser ju inte det som en färdig kurs och då ligger jag helt plötsligt 100 poäng ifrån att få studiemedel.
Så jag fick snällt skriva till dom idag och förklara hur det kommer sig att det "saknas" 100 poäng.
Hoppas verkligen dom försår min röriga novell och att jag får beviljat. Haha. :)

Vad gör ni idag?

Att man ska vara så förbannat blödig!

Sett klart på "familjen annorlunda" och vad gör jag? Jo jag sitter fortfarande med tårar i ögonvrån. Så fina människor och så himla fint bröllop! <3
Och nyss läste jag att detta var sista avsnittet för säsongen?! Say what? Vad ska jag nu titta på på måndagskvällarna?

Nu blir det en snabbdusch och sen funderar jag på att lägga mig.
Vad gör ni? :)

Godkväll!

Tvkväll.

Mormor tuta och Gina har åkt hem. Nellie har lagt sig för att sova. Och jag, jag ska slå mig ner och kika på "familjen annorlunda". Första året som jag tittar helhjärtat och på alla avsnitt! Om jag missar på måndagar så kollar jag repriserna. Är så himla underbart och se alla mina tremänningar och mammas kusin i tv :) Det är en sån härlig familj! Fler skulle vara som mamma Maria Wallquist! Underbara människa.
Kollar även för familjen Norrströms skull. Dom har ju varit med förut och jag gillar den familjen! :)

Nu börjar det snart. Ska springa och hämta chips och grejer.

Vad tycker ni om familjen annorlunda? :)

Gokväll!

Måndag..

Nellie sover middag, jag ska diska, mormor tuta är på G hit och mannen i mitt liv har åkt för att jobba.

Synd att det blåser som attan ute, annars hade man kunnat gått ut ett tag. Men inte så kul och halvt blåsa iväg.

Pratade med förskolan förut, dom skrattade lite eftersom N bara fått en (!) vattkoppa. Men hon var välkommen tillbaka på onsdag. :) Får se om jag behöver ändra schemat också. Det beror ju på när jag ska få börja provjobba. Hoppas det blir till veckan, för då hinner jag förvarna förskolan om tider och så. :)

Nu diska, sen fika!
God dag!

Tack så mycket..

...till dig som kommenterade förra inlägget. Jag vet nu att det heter "brutit".
Inte "brytit" eller som vi värmlänningar väljer att säga, "bröte". ;-) 
Blev dock lite fundersam över det andra du skrev. Att det kan komma mer vattkoppor innan det är över.? Hon fick vattkoppan i torsdags och den är redan "torkad". Kan det verkligen komma fler då? :-/ Känns lite långt emellan faktiskt.

Nu är det snart dax för sängen. Jag är trött. Som vanligt.
Har iallafall gjort klart en studieenhet i Social omsorg. Så den ska mailas nu. :) Det går framåt! :)

Har ni haft en bra dag/helg? :)
Vår helg har varit väldans bra. Flyttstädade med Åsa hela dagen igår. Trodde jag skulle drömma om avfrostning av frysar faktiskt. Haha.
Och idag har varit en väldigt lugn dag och ganska lugn kväll. Nellie sov visst liiite för länge under eftermiddagen så hon somnade för typ 20-30 minuter sen. Kanske blir lite sovmorgon imorgon om jag har tur ;-)

Godnatt på er!

Härlig söndag.

Nellie sover middag och har gjot sen typ 14.30. Blev lite sent idag eftersom vi varit hos Åsa och barnen hela förmiddagen. Lika härligt som vanligt! Åsa var snäll och bjöd oss på lunch. Barnen härjade massor. Och idag lekte dom ganska snällt. :) Nellie var på väldans bra humör, tills hon började bli trött då ;)

Kanske borde väcka henne snart? Annars blir det jääääättesent ikväll. Det gör väl egentilgen inte mycket, hon ska ju inte till förskolan imorgon. Eftersom hon har vattkoppa. Ja ni läste rätt. Vattkoppa. 1 prick fick hon. 1! Vad var det bra för? Kunde det inte brytit (heter det så? I värmland säger vi ju "bröte" :S) ut ordentligt? Nu riskerar hon/vi att det kommer en gång till. Tråkigt. Jaja, så kan det vara. Får ringa förskolan imorgon och se vad dom säger.

Jag sitter och pluggar jag. har skrivit ca 600 ord på första studieenheten och är knappt halvvägs igenom. Känns som att det kan bli en låååång "uppsats". Den sociala omsorgens historia, och det är mycket som hänt för att vi ska vara där vi är idag. Men ändå känns det som att det finns så mycket mer som kan ändras.
Ja vi får väl se hur mycket det blir skrivet.

Nu, väcka troll tror jag.

Hejpa!

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0