Julstöket är över.

Och snart är det nytt år. Är 2012 redan slut? Känns som att jag missat massor.
Ska försöka göra en sån där lista som många gör, en sån där lista över året som varit och vad som hänt.
Resumé kanske det heter? Eller?

Men nu ska det sovas. Får passa på. Nellie är sjuk med hosta, feber och snorar :( Lilla hjärtat! <3
Jag antar att det var vår tur nu eftersom hon varit frisk hur länge som helst. Jag är inte så pigg jag heller med värk i kroppen och känner mig allmänt risig. Sömn kanske inte är så dumt, trots allt.

Så mina vänner, till vi hörs nästa gång, godnatt

Jobb och kaffe.

Började dagen med att lämna Nellie på förskolan och sen hem till Åsa för att njuta av lite lugn. Det behövs ibland. Ladda batterierna liksom. Hämtade Nellie vid 14 och sen hem. Tittade på lite film med henne och myste i soffan :)
Mormor tuta kom och tog Nellie vid 15 så jag kunde gå och jobba. Skulle egentligen bara täcka upp ca 1,5 timme men det blev 5. Bra hungrig var jag när jag kom hem, så då fick det bli lite middag. Bättre sent än aldrig.
Fick lite jobb imorgon också mellan 7.30-13.30. Inga fel. Mer pengar i januari! :)

Så nu ska jag dricka min mugg med varm oboy och äta en clementin. Sen blir det sängen med stora raringen tätt intill! Lilla Skruttan sov redan när jag kom hem, men ska nog pussa lite på henne innan jag lägger mig ändå ;)
Godnatt på er!

JAG ÄR KLAR!

Jag är nu äntligen klar med utbildningen! Jag är numera en undersköterska :D
Hur underbart är inte det då? Kan inte fatta att jag äntligen är färdig.
Hade inte klarat det utan en massa underbara människor som trott på mig och stöttat mig hela tiden. Och tack till min lärare Ulla som hjälpt mig med allt som rör utbildningen! 
Många dagar så har jag tänkt att "nu skiter jag i det här, jag orkar inte mera". Men nu kan jag säga att jag är glad att jag inte gav upp!
Nu kommer det dröja ett tag innan jag sätter mig i skolbänken igen. Vill jobba några år innan jag gör det :)
Ska bli så kul och få hem betygen och diplomet. När jag fått det så kommer det kännas mer verkligt.

Empati och medmänsklighet.

Jag och Nellie skulle rensa hennes saker idag. Hon har en hel del. Hon är väldigt fäst vid sina saker, men lite grann blev borta iaf. Mest böcker. Det är tänkt att vi ska ge bort det till julklappsinsamlingen för alla kvinnors hus och kvinnojourer. Det finns så många drabbade där ute som inte har råd eller möjlighet att ge sina barn julklappar. Och kan man då bidra med något, även om det är lite/få så är det alltid något.
Det är vad jag och Nellie har tänkt och göra det här året. Men Nellie fick berätta själv vad hon ville ge till andra barn. Jag vill inte bara ta hennes saker och ge bort.
Även om hon bara är två år så är hon en klok tjej och har mycket bra funderingar och tankar redan nu, Hon förstår så mycket mer än vad man tror. Jag satt och pratade med henne om att vi ska rensa hennes leksaker och ge bort till andra barn. Hon tittar på mig och svarar, "mm, alla barn behöver leksaker" ♥
Jag älskar hennes sätt att tycka och tänka på :) Även om det låter fjuttigt för er så betyder det så mycket för mig/oss att höra hennes empati. ♥ Jag är en stolt mamma ♥
 
Imorgon ska jag gå igenom lite kläder också. Det är ju så att vi ska ha en egen lite bebis i juni, men vid den tiden så behövs det inte vinterkläder i strl pyttesmått. Så jag tänkte nästan att jag skulle kolla igenom och se vad man kan ge bort. Det borde finnas en del iallafall.
Det känns bra att få hjälpa till och göra skillnad. Även om det, som sagt, inte är mycket man kan hjälpa till med. Christian rensade ur vårt förråd på vantar och mössor och tog med sig in till RIA i Karlstad och lämnade. Bara en sån sak tycker jag är stort. Det är något som gör skillnad för någon annan.
 
Tänk om alla kunde göra det lilla dom kan för andra människor. Många bäckar små. Och jag tänker fortsätta i den mån jag kan att hjälpa. Kan vår två-åring tänka på andra människor så nog tusan borde vi som är äldre klara av det också!

Helt slut i huvudet.

Skrev det sista provet idag. Det gick nog inte så bra. Men det återstår att se. Får väl svar i nästa vecka om jag är färdigutbildad eller inte.
Jaja, annars är det ett omprov i januari och så är jag klar sen.

Men efter idag så är huvudet kaos och jag fattar snart inte vad jag själv heter. Dax att sova med andra ord.

Tack Åsa m. familj för en superbra eftermiddag och tack för den goda maten! <3
Är så glad att vi har er! Ni förgyller vår vardag. :)

Nellie har nog varit trött hon med, för hon hade varit pipig på förskolan idag och humöret var inte bättre varken hemma eller hos Åsa. Mjo, lite bättre hos Åsa faktiskt, men det är för att hon älskar att vara där ;)

Imorgon är en ny dag och då kommer mitt älskade Sviskon, Therese, och Blomman ner och hälsar på! Lovely! <3

Nu, godnatt! Hörs imorgon!

Nu är jag sådär slut igen.

Mest är det för att jag vet att vi ska upp i ottan imorgon. Nellie har lusse-firande på förskolan och då är det strax vid 6 som vi ska upp. Shit vad trötta vi kommer vara.
ICA-påsar under ögonen, deluxe.
 
Vad har vi annars gjort den senaste tiden?
Jaaa-aa ni. Jag är förhoppningsvis färdig med utbildningen på fredag. Sista provet ska skrivas och då är det sjukvård som gäller. Sen har jag inget mer i skolväg kvar utan då gäller det att få alla betyg satta och sen få dom utskrivna för att sedan ta kontakt med kommunen, få in betygen i deras register, få inloggning till vikariebanken och sen kontakta distriktsköterskorna för delegering. Sen jädrar ska det jobbas! Så länge det bara går.
Borde ju funka fram till i april iallafall? Då är jag i 7-8 månaden. Det borde väl bli lagom? :)
 
Nellie växer så det knakar och hon verkar vara stolt över titeln storasyster. Även om hon kanske har svårt att greppa vad det innebär så pratar hon ändå med magen och berättar stolt att hon sa bli storasyster. Vi pratar om bebis varje dag här hemma bara för att hon ska känna sig delaktig i vad som komma skall. Och hon har sina gulliga funderingar och tankar och man kan inte annat än älska dom!
På förskolan trivs hon bra och hon får mycket beröm för sin personlighet och sitt utvecklade tal. För talet har hon verkigen med sig, hon låter så mycket äldre när hon pratar så ibland står jag där och diskuterar med henne, för att nån minut senare påminna mig själv om att : "Hon är bara 2 år!"
Åh, jag får göra ett sånt där skrytinlägg någon dag. Men det kan ni ju hoppa över om ni vill. Jag förvarnar er innan det kommer. Haha.
Nu ska jag krypa ihop i soffan och kolla på "Grey's anatomy" och sen får det bli sängen, Somna i tid vore en bra idé och då kanske jag bara behöver dras med fryspåsstorlek under ögonen imorgon.
 
Godkväll!
 

Nu blir det sängen.

Tänkte skriva några rader om vad vi pysslat med senaste tiden, men är alldeles för trött ikväll.
Vad ska vi prata om imorgon då? Vad vill ni veta?
Är det något som ni är mer nyfikna på än något annat?

Annars får jag väl dra igenom allt i den ordning som det poppar upp huvudet på mig ;)

Nu önskar jag er en godnatt!

Dax och ta tag i denna häringa bloggen igen kanske?

Men först, en mugg med varm oboy. Tror jag får dille på det denna graviditeten. Tur det är något normalt att få dille på iallafall.
Har hört om diverse andra "vanor".
Vad säg om att tugga murbruk? Eller kanske sniffa sig hög på fönsterputs?

Nej tacka vet jag varm, riktigt jädra varm, oboy.

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0