Fredagsmys..

Ja, vi sitter vid en varsin dator och segar. Nellie sover. Ska nog ta och göra det jag med snart. Är ruskigt trött.
Fin fredagskväll!

Har iallafall haft Theree och blomman här idag. Tacos blev det! Det är grejer det. Tack för idag! :)

Goda nyheter blev det idag. Jag ska få börja provjobba! Vet inte riktigt när, men till veckan skulle hon höra av sig igen. Jag sa ju till henne att trollet antagligen har vattkoppor, så för min del var det ingen panik med att dra igång och det förstod hon. Så hon skulle höra av sig när dom tyckte att det var dax att börja. Är såå glad! :)
Har en bra känsla inför detta! Det är min tur nu. Allt kommer rulla på så himla bra. Det enda som fattas nu är att CSN fattar ett bra beslut så jag får igång det också. Har ju trots allt börjat plugga igen. Men hon på kundtjänst sa idag att dom hade 3(!) veckors handläggningstid. Trodde inte det skulle ta så lång tid. På hemsidan står det inom 1 vecka. Kanske 2.
Ni ska se att dom ska krångla lite också. Att mina tidigare studieresultat inte skulle räcka till eller något annat dumt. Det skulle vara så typiskt.

Nej inget negativt nu. Detta kommer bli kanoners! :D Ser fram emot att få komma ut i arbetslivet iallafall! Underbart! Hoppas verkligen att jag kommer passa som personlig assistent nu. Jag vill ju jobba med människor.
Håller alla tummar och tår! :)

Nu lite godis och sen sova.
God kväll! :)

Välkomna..

Nu verkar det vara vår tid att få in dom ljuvliga vattkopporna. Attans. Blev lite smått rädd när jag såg hur illa det är för Isabell, och Åsa. Inte sova, bara massa kli, FULL i prickar och feber o skit. Kan man inte bara hoppa över det ändå? Det vore super.
Först var jag inne på att "Guuu, va bra! Ju tidigare desto bättre. Då har vi ju det avklarat".
Vad fan skulle det vara bra för? Nej, nu är jag inte så sugen längre.
Får se hur många prickar det blir på N, än så länge (peppar, peppar) är det bara 1 stor, blåsprick, på magen och några småsmåsmå prickar lite varstan som ser ut som att det skulle kunna vara är vattkoppor. Men det återstår att se.

Humöret har ju varit sådär idag, första halvan av dagen så har det varit vrål. VRÅÅÅÅL verkligen, för ingenting.. Räckte med att säga hennes namn så grät/skrek hon. Då märks det att det inte är som det ska i kroppen.
Så besöket hemma hos Åsa och barnen i nya placet gick ju inte smort, om man säger så. Phu. Hoppas på bättre lycka nästa gång. ;D
Fick kaffe iallafall, underbart kaffe! Nya kaffebryggaren var inte dum alls Åsa! :)
Efter hennes middagslur, på ca 2 tim, så blev humöret bättre, ännu bättre blev det när pappan i huset kom hem också. 

Vi testade att byta till "vanlig" säng igår också, men jag insåg att hon nog faktiskt är lite för liten (och nyfiken) för det än, så fick skruva ihop spjälsängen igen och då somnade hon ganska fort. :) Tror hon gillar den väldigt mycket, hon sover/somnar ju inte gärna någon annanstans heller, så hon kan gott få ha den kvar ett tag :) När vi ska ha nästa unge så kanske det är dax att börja tänka på att byta bort den iallafall :)

Nej dax och hoppa i säng. Trots att hon sov till 8.45 imorse så är jag lite sliten ändå. Och med min tur så vaknar hon tidigt imorgon igen ;)
Godnatt! :)

En dag med mycket humör.

Ja det har det varit, både från min och N's sida.. Hon har sovit ca 10 min under dagen då hon har varit på riktigt kasst humör. Annars har dagen varit bra, varit ute en del. Haft Åsa och barnen här på fika och lite utelek :) Innan det så var vi iväg och åt årets första mjukglass med Therese och Blomman :) Hur gott som helst! :) Arbetsintervjun gick bra den också. Får hoppas dom hör av sig med bra nyheter :) Det lät som att ett besked kan komma redan denna vecka. Återstår att se. :) Nu ska jag sova! Ligger redan i sängen, därav det korta inlägget. Skriver från mobilen också, ingen höjdare. Godnatt på er!

Lite foton.

Ord kan inte beskriva min kärlek till denna underbara unge! <3



Jag är inte någon mästerfotograf, men jag tycker det är kul att ta kort.
Jag blir själv väldigt nöjd med en del av mina bilder, även om dom inte duger åt andra "riktiga" fotografer.
Kan ju vara för att jag älskar motivet så otroligt mycket! ;)

Idag har vi varit ute hela eftermiddagen. Vi var bara in för att hämta lite fika och byta blöja, sen ut igen. Bäst att passa på när det är så himla härligt ute. Sommaren kommer säkert regna bort som vanligt. Om inte annat så hoppas jag på jobb så då blir det säkert så att när det är sol så jobbar jag. Det skulle vara så typiskt..

Nellie tog lite sovmorgon imorse, 8.00 ringde mitt alarm, 8.05 vaknade N. Hon brukar alltid vakna tidigt så alarmet är egentligen bara "ifall att". Tur är väl det. Vi hann inte mer än vakna, äta snabbfrukost och klä oss och iväg. Nellie verkar inte ha något emot att komma iväg snabbt till barna, hon älskar sitt dagis! :)
Skönt, eftersom hon ska få gå upp lite smått i tid. :)

N och C sover sen ett par timmar tillbaka, och nu ska jag krypa ner bredvid mannen i huset och sova.
Godnatt! :)

Just nu.



Städa efter en slapparhelg. Fy vad trist.
Men välbehövigt.

Det flyter på..

Allt förutom bloggen. Den hamnar alltid lite i skymundan.

Var iväg på jobbmässa i torsdags, via arbetsförmedlingen, och efter en timme så hade jag fått en arbetsintervju. Jag tjuvstartade speed-dejtandet med företagen. Ca 1,5 timme innan det var dax så slog jag mig ner med Grums kommun. :) Det verkar lovande så vi får se hur det går på tisdag. Hoppas kan man alltid göra.
Fick vara med på Nwt's webb-tv och i tidningen pga att det gick så fort att få resultat. ;)

Var även ut till skolan och pratade med läraren samma dag. Fick starta upp med mina kurser nu och vi gjorde en planering. Hur snäll lärare som helst. Vi la upp det så att jag gör praktiken, som jag har kvar, till hösten. Då hinner jag med att jobba och så i sommar samtidigt som jag pluggar det teoretiska. Detta innebör ju att jag inte kommer vara färdig förrän i december, men vad gör väl det när det klaffar med allt annat? :)

Idag har vi haft Therese och svärfar på besök. Våfflor och hallonpaj bjöds det på och skratt, som vanligt. Mest när Therese pratade med Hanna på skype. Nellie blev väldans glad över att se Hanna :) Hon blev till och med ledsen när vi hade "lagt på". Satt och snyftade efter "Haaannnaaaa", sötunge! :)


Som ni kanske sett så är designen annorlunda. Jag har ingen ork just nu till att fixa min egen. Och jag var trött på den jag hade. Så därför laddade jag hem en färdig design. Väldans fin. Tror den får hänga på ett tag :) Till listen att koda kommer tillbaka :)

Nu, läsa igenom kursen jag ska börja med i skolan. Social Omsorg.
Sen, sova tidigt!

Vad gör ni ikväll?

Godkväll!

En lugn söndag.

Nellie har tillbringat en natt hos mormor och morbror. Hon tycker det är så himla kul där. Och igår när vi kom dit så klappade hon mig på ryggen och sa "hejdo mamma". Jag fick alltså inte vara kvar. Haha.

Jag tillbringade kvällen med trevligt sällskap, kortspelen uno och RUTER sju samt "breaking dawn"-filmen. Hur bra lördag som helst! Kan ju inte bli annat än bra med T och H :)

Idag så blev det lite städ innan vi åkte för att hämta trollungen. Det blir så himla tomt här hemma utan henne. Hon håller alltid på med saker och ting. Liv och rörelse dagarna i ända. Inte konstigt att det blir tomt.

Nu sitter jag och funderar på om jag ska lägga mig eller om jag faktiskt ska kolla på ett avsnitt "Grey's anatomy". Det lutar åt grey's-hållet faktiskt.

Ps. glömde bort att sno bilder från T och H också. Får fixa det. Så återkommer med bilder inom kort.
Jag får uppdatera Dayviews/BDB med nytt, det har inte hänt på läääänge. ;)

Godkväll!

Sååå trött..

Skulle lagt mig tidigare. Men det var ju "jurassic park" på tv ikväll. Och det var jag ju tvungen och se, sen "spartacus". Men nu äntligen ligger jag i sängen. Idag blev det ett besök i stora staden med väldigt roligt sällskap. Ska försöka få lite bilder från flickorna och lägga upp :) Så mer om detta imorgon. Tack för idag tjejor och svärfar :) Nu måste jag sova! Godnatt!

5 saker om mig.

Fick en liten utmaning av Syster yster.

Jag skall skriva ner 5 saker ni inte visste om mig. 

* Jag blir väldigt äcklad av fötter. Stora fötter. Inte små, som barnfötter. Dom är mysiga :) 

* Jag är en ganska framåt tjej som inte är speciellt rädd för att träffa nya människor, om dom inte kallas potentiella arbetsgivare. Då går jag typ i baklås av nervositet. 

* Jag hade en gång en dröm om att bli journalist/krönikör eller liknande. Men det la jag ner. Rätt fort. Kan ju inte ens sköta en blogg liksom. 

* Jag är sjukt rädd för spindlar och ormar. Vem är inte det?

* Jag tycker att genus och könsroller är ett väldigt intressant ämne, och jag har funderat mer på det sen vi fick Nellie.

Ja det var 5 saker om mig! Det var inte lätt att komma på något.

Den som känner sig manad att göra detta kan väl lämna en kommentar till inlägget så jag får läsa ;D

Feber och sånt där.

Började veckan med besök av Åsa och barnen. Vi busade, drack kaffe och sen åt vi våfflor till lunch. Eller ja, jag och Åsa åt, barnen ville inte äta när det väl stod på bordet. Haha. Lockade väl mer med att leka. <3
Det visade sig efter lekstunden att N hade 40,4 i temp. Hon höll ett gott humör ändå. Jag kände ju att hon var varm, men eftersom hon lekte och så så verkade det inte så illa. Och jag trodde ju inte att hon hade riktigt så hög temp.
Nellie la sig och vilade/sov resten av dagen. Så efter vila och ipren så hade tempen börjat gå ner igen.

Tisdagen hade hon fortfarande lite feber, men "bara" runt 38-39. Hon var mycket piggare.
Hade Therese, Hanna och Blomman här på mat och mys. Inga fel. Trevligt som alltid! :) Blev även kortspel på kvällen och jag vann :-D Det ni! 

Natt till onsdag ville inte Nellie sova speciellt mycket. Till slut gick vi ut i vardagsrummet och la oss på golvet. Eller ja, Nellie har sån där mysplats med täcken och kuddar på golvet så vi la oss där. Efter ca 2,5-3 timmar så orkade jag inte ligga kvar. Nellie hade somnat med huvudet uppe i armhålan på mig och rörde jag mig så var hon nära att vakna. Ischias, ligga på golvet utan tillräckligt med underlag och i en knepig vinkel är INTE att rekommendera. Är riktigt glad över att Christian tog Nellie på morgonen trots att han behövde få sova inför jobb.
Jag behövde någon timmes sömn för att orka med dagen iallafall.  

Vi trodde ju att det skulle vara vattkoppor hade början på, eftersom det går uppe på förskolan. Men icke. Inte en prick så långt ögat kan nå, men det är snart vår tur. Vi kan ju inte gärna komma undan när typ hela förskolan har det. Och Linnéa bröt det ut på igår, och barnen lekte ju i måndags. Ärligt talas så hoppas jag att Nellie får det snart också, så är det över sen.

Nu, tv och sen sova. Är hur trött som helst.

Ps. inlägget blev väldans rörigt. Ni får ta det för vad det är. Kaos.

Rätt låt vann.

Men det tycker så klart inte alla. Alltid är det någon/några som vrålar, "Fel låt vann!" Så är det varje år. Vi är inte nöjda något år, inte alla iallafall. Men det här året kan vi väl ändå enas om att en BRA låt vann?

Hade trevligt sällskap till mellon, och Nellie har hittat en ny favorit. Så länge hon inte kommer för nära ;)
Igår trodde jag hon låg i sängen och ropade på mamma. Men tji fick jag. Det var HAAAANNNNAAAA hon ropade på. Haha. Nellie var ju inte lika blg för henne denna gången iallfall. Och hör (läs) och häpna, N gav sin favoritnalle till H! Den brukar hon då banne mig inte släppa iväg hur som helst utan vrål. Jag tror att om hon träffar hanna nån gång till så kanske hon rentav vågar säga hej också ;)
Tack för igår tjejer! Det var väldans trevligt. Och maten var god, eller ja. Min och Therese's pizza iallafall ;) Haha.

Christian var ute med kompisar igår. Tror han kom hem rätt sent inatt, eller tidigt på morgon om man ser det på det viset. ;) Kul har han nog haft iallafall. Får se när han kvicknar till idag. :)

Nu mer kaffe och mer youtube-klipp med älskade trollungen! <3

Humöret är ej på topp.

Mitt humör tryter som attan. Retar mig på (ganska) mycket. Borde nog gå och lägga mig istället. Är ganska trött, så det är nog en (liten) bov i dramat..

Nellie har hållit mig sysselsatt (tack och lov) idag och herregud vad vi har skrattat sen jag hämtade henne från förskolan. Hon är det/den enda positiva idag tror jag. (Förutom besöket hos Åsa och barnen imorse förstås ;-D).
 

Vilka grimaser vi har haft för oss idag, och herregud vad vi har skrattat! <3
Älskade Unge! <3
Tur att jag har mitt lilla hjärta, när humöret tryter. :)

Nu sova och hoppas på en bra dag imorgon.
Godnatt.

Fan också.

Har sett fram emot att kolla på säsongstarten av "Greys Anatomy" ikväll. Men tror ni vår tv vill det? Nej.
Krånglar som attan, fryser bild och gnisslar ljud. Gah. Så. Jädra. Typiskt.
Och betala 25:-/avsnitt känns inte så kul det heller. Får se hur jag gör med det. Titta via tv:n kan jag iallafall glömma.
Fan!

Nellie sover iallafall efter en dag med hyss och härj. Hon har (för andra gången, och säkert inte sista) kraschat ägg på köksgolvet. Så kul och så himla lätt att torka upp. Jo men visst.

Annars är hon i den härliga trotsen redan. Krånglar med ditt och datt. Får hoppas det går över väldigt snart för detta är inge kul alls. Trodde inte dom trotsade så tidigt? Men tydligen så är det så. I det här hemmet iallafall.
Men det är sånt man får ta. Lite charmigt bort emellan är det också.

Hon har kommit på det fina uttrycket, "kan själv" och ordet "Nej!". Det verkar vara favoritorden just nu. Annars går det framåt. Både med tal och motorik. Hon är inte tyst en minut, (jo, när hon sover. Om jag har tur!) och hon har börjat springa och hoppa fram. Härligt att det går framåt för henne. Då kanske frustrationen över att inte bli förstådd på det viset, och så snabbt, som hon vill.

Nu ska jag krångla vidare med tv:n och försöka komma fram till om det är värt att köpa avsnitt eller inte.

Godkväll!

Trollungar!

Hade ju en mysig eftermiddag med finaste Nathalie och hennes charmtroll Liam här om dagen.
Vi hann med lite affärer, en mysig lunch, lite fika och massa tjat.
Hur härligt som helst och träffa dom igen, men det går alldeles för länge mellan gångerna.
Väldans tråkigt.


Det var svårt att få en bild på båda ungarna. När den ene satt still så rörde den andre på sig. Typiskt.
Men fina är dom iallafall! :) <3
Nellie tyckte om Liams mugg. Skulle sno den hela tiden. Ibland var hon snäll och bjöd Liams på hans egen saft. ;-)

Vågar man hoppas på vår nu?

Skulle vara så himla underbart om våren kunde komma för att stanna.
Man blir lite piggare och får ny energi när det börjar bli varmare och, framför allt, ljusare ute.

Nellie hittade lite vårtecken. Hon konstaterade glatt, "bomma". Underbara unge.
Idag har vi kunnat vara ute en del. Krattat undan en del löv runt huset, sprungit upp och ner i tvättstugan. Det är verkligen populärt att följa med dit om man är 19 månader. Hon skiner upp som en liten sol när man frågar om hon vill med dit ner.

Möblerat har vi gjort dom senaste dagarna. Flyttade runt i sovrummet så Nellie kunde få in leksakerna dit. Känns skönt att hon får ett krypin att leka i. Och vi får mer utrymme i vardagsrummet.
Vi har inte kunnat haft leksakerna i sovrummet eftersom Christian har jobbat som han gjort. Jobbat nätter och sovit på dagarna. Men nu är det slut med det. Han börjar dagschema på måndag. Äntligen! Det känna så himla skönt att han äntligen får mer tid med Nellie, och mig. :) Jaja, jag svamlar iväg som vanligt.
Vi har iallafall flyttat in leksakerna i sovrummet så Nellie får sitt place. :) Hon verkar trivas med det än så länge. :)

Nu ska jag nog ta en kik på Melodifestivalens andra chansen. 
Godkväll! :)  

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0