Bloggen är på standby.

Har inte blivit så mycket update här på ett tag. Som ni kanske märkt?

Jag funderar på att flytta bloggen från blogg.se. Men vet inte riktigt vilken plattform jag ska använda mig av än.
Några tips?
Eller så funderar jag på att starta en helt ny, men ändå behålla den här som ett minne. Det finns ju ändå ca 4 års tid av minnen och allt möjligt här inne. Sånt vill jag inte gå miste om!

Det lutar åt att jag startar en helt ny och kanske inte är fullt så personlig, eller så är det så att det blir mer av det personliga. Vi får se. Jag måste klura ut åt vilket håll jag vill styra bloggen. Det kan ju inte vara en konstig kompott av allt och inget, det blir så rörigt.
Det jag vet är att jag iallfall ska ta mer hand om er som faktiskt läser min blogg. :-) Det låter väl bra? ;-)

Så tills vidare, håll till godo med det gamla. Så småningom kommer nytt och fräscht!

Hejpa!

Tips på bloggplattformar som är bra? :)

Onsdag.

Idag har det inte blivit mycket gjort. Har tagit det lugnt. Iallafall på förmiddagen. Eftermiddagen bjöd på en tur till Grums, handla lite, köpa mitt i veckan-pizza och ge mig själv en julklapp. Klippning! En del hår åkte av. Det blev jämt och bra, inte sådär konstigt i etapper som det kan blir efter hormoner och skit. Sen att jag klippt av ett gäng centimeter själv är en annan femma ;-).

Mannen i mitt liv är nu ledig en hel vecka igen men den kommer snart vara, svisch, förbi. Skönt att han är ledig på jul och inför jul iallafall :-)
Blir Skruvstad på lördag och knyt hemma hos oss på söndag, låter hur bra som helst! :-)

Nu ska jag sova och hoppas på att Nellie gör detsamma. Hon har trots allt vaknat till ett par gånger, men vet inte varför :-/ Hoppas inte det är någon skit på G! Det märks imorgon!

Godnatt på er!

Seg dag.

Nellie har haft en riktig surdag. Fy! Mot kvällen blev det bättre så vi fick lite soffmys innan sängen :)

Trollet är liiite klantig. Jag har sagt till henne tusen och åter tusen gånger att hon ska sitta ner i badkaret. Hon gör som vanligt, lyssnar inte. Kanar omkull. Och idag har hon till råga på allt lyckats häva ner alla schampoflaskor och en av dom har hon fått upp locket på. Detta resulterar i ett skrapsår på ena skinkan. Så himla typiskt.
Men tur att det gick så bra som det gjorde. Hon var inte ledsen alls länge och brydde sig inte när klantiga jag glömde bort skrapsåret och gnuggade duschcreme över det. Smart Mamma C, smart!

Nu är snart "runaway bride" slut och jag ska krypa ner i sängen!

Har ni haft en bra måndag? :)

7 sorters kakor klara.

Therese och jag har bakat ännu mer kakor idag/ikväll. Totalt är det 7 sorter. Precis som det ska vara.
Chocolate chip cookies, vaniljdrömmar, nougatgömmor, kolakakor, ploppkakor, kakaokakor och en snittkaka jag inte kommer ihåg namnet på. Allihopa blev alldeles jättegoda, med undantag för dom sista jag gjorde, kakaokakorna. Dom skulle ha formen av ett löv, det gick inte utan sån där stansgrej. Dom blev runda, med hjälp av ett glas. Dom skulle vara tunna, det blev dom inte heller. Goda blev dom ju iallafall, fast något smaklösa för mitt tycke! Tummen upp på det!
Tack kära "dattar" (farfar) för att du underhöll Nellie idag igen :-)

Nu blir det sängen! Jag hoppas att Nellie låter mig sova inatt. Det skulle vara underbart, för nu är jag så himla trött. Ont i ryggen på det också, yeey!
Hoppas ni haft en trevlig 4:e advent! :)
Godnatt!

Lunch!

Nellie vaknade vid 7 imorse, men hon somnade om?! Efter välling då såklart, men ändå! Yeey vad glad jag blev när vi vaknade och klockan var 9.30. Underbart! Speciellt eftersom hon har hållit mig vaken inatt utan att hon själv varit vaken. Typiskt.

Nu äter vi (Nellie) lunch. Jag dricker kaffe.

Trevlig 4:e advent på er!

Ännu tröttare.

Nu är jag ganska sliten. Har städat med Nellie, och det tar liiiite längre tid än vanligt. Hon har en förmåga att stänga av dammsugaren, jag trycker igång och hinner dammsuga lite, hon stänger av, jag trycker igång och dammsugar lite, hon stänger av, jag tryck..... Ja ni fattar. Så istället för att dammsuga lägenheten på ca 20 minuter så tar det närmare 1-1,5 timme om inte ännu längre tid Phu.

Fick bli en välförtjänt dusch när vi gjort detta. Men Nellie trodde vi skulle bada, tji fick hon ikväll för så blev det inte. Vi brukar ju oftast bada, men ibland känner jag för en dusch och då får hon också göra det. Taskig jag är ibland. Haha.

Nu ska jag göra mig lite kvällsmat och sen blir det boken och sängen. Lovely!

Godkväll!

Trött lördag.

Den här dagen startade vi vid 6-snåret. Fast klev inte upp förrän efter 7.
N var nog inte riktigt pigg eftersom hon somnade under granen(?!), tog tyvärr inte kort på det, vid 10. Flyttade henne till ena soffan och där sov hon i ca 30 minuter. Jag tänkte blunda jag med, men hann knappt lägga mig i den andra soffan innan hon vaknade igen. Blev lite frukost/lunch istället.

Nu sover Nellie igen och har gjort sen 12.30. Antar att det snart är fullt ös igen. Phu!
Vi ska nog ta med oss lite lussebullar och kliva över till Åsa och barnen för en fika också. Det låter som en alldeles bra lördag det. :) Nellie har gått och ropat efter Linnéa under morgonen, så hon blir nog väldans glad när vi går dit. Ett under att Linnéa inte tröttnat på Nellie än. Haha.

Hörs sen!

Bakdag.

Idag har vi haft Therese och Blomman här. Vi (läs Therese, jag har typ tittat på) har bakat massa småkakor och mer blir det på söndag. Lagat mat har vi gjort också, kyckling i sweet chilisås och ris. Det är väldans gott.
Farfar har fått underhålla Nellie medans vi bakat och fixat maten. Så fort hon kom ut i köket så var vi snabba med att säga "Vad gör farfar? Ska du inte kolla vad farfar gör, eller läsa boken med farfar?". Så efter ikväll borde hon ju verkligen veta vem farfar är. Haha.

Nellie hade sin sista dag på förskolan idag, så nu börjar hon inte förens 11:e januari igen. Lite långledigt är ju inte dumt. Får se hur trött hon är på oss (speciellt mig och mitt tjat) innan hon börjar igen.
Hon ska i och för sig dit på tisdag för att vara med på jullunchen mellan 10-12.30, så då får hon ju lite tid till innan det är helt ledigt.
Vad ska jag sysselsätta Nellie med under ledigheten då? Får hoppas att det kommer snö så man kan härja runt i den. Men som det ser ut nu så kommer det banne mig ingen snö, inte en på jul! Trist, tycker jag.

Håller mina tummar för att det blir Skruvstad på jul också. Älskar verkligen att vara där. Känner mig så otroligt välkommen hos dom. Känner mig väldigt välkommen i Christians familj överhuvudtaget. Alla är guld värda! Dom finns när helst man behöver dom och det känns väldans bra! <3

Min pappa då? Finns säkert någon som funderar på hur det är med honom.
Han är hemma hos sig igen, han fick komma hem förra fredagen. Det känns skönt att sjukhuset ansåg att det var utom fara att åka hem så länge han inte slår i huvudet igen, för då kan det sluta illa. :-/ Förutom det då så är han relativt pigg, men han sover mycket ändå. Och det är inte konstigt. Det är ju huvudet som fått sig en rejäl smäll och blödningarna i huvudet på det också, man kan inte begära annat då.
Jag kan inte beskriva i ord hur glad jag är att dom två tjejerna som hittade pappa fann honom i tid. Hade det varit senare så hade det kanske inte gått så bra som det gjort. Tack, ni är änglar! Det är det enda jag kan säga.
Får försöka åka och hälsa på pappa snart igen, se om han behöver handla eller nått. :) Vi var där en sväng i måndags så Nellie fick lite tid med morfar, jag hade ju lovat pappa att ta med Nellie när jag kom nästa gång om hon inte var på dagis. Det gjorde nog honom väldigt glad att hon var med, pappa försökte busa med Nellie men orkade inte riktigt. Nellie delade ut puss och kram iallafall. Rev bland sakerna i bokhyllan gjorde hon också. Härjapan! Förstår att pappa inte orkade med ett långt besök när Nellie var med. Haha.

Nu blir det sängen!
Trollet vaknar säkert tidigt imorgon med. Det har hon ju gjort sen vi fick väcka henne vid 6.00 för grötfrukosten i tisdags.
Så mellan 6 och 7 har vi varit uppe hela veckan. Inte. Kul. Alls.
Speciellt inte när man varit bortskämd i, iallafall, 10 av 16 månader med lagom tidiga morgnar.

Godnatt!

Svar till kommentar.

Signaturen "Ehhh?" skrev till mitt förra inlägg:

Vem och vilka får man inte vara trött för? Det är helt naturligt! Och har inget att göra med om man är bra/dålig förälder!!! Vad har du för umgänge om du inte kan få erkänna hur du mår?”

Jag var nog lite otydlig huruvida det gällde mig själv i inlägget eller inte.
Jag har inga problem med att berätta för min omgivning hur jag mår eller känner. Dom flesta vet vad jag tycker och känner. Och ingen av dom rackar ner på mig för det. Jag har dom bästa jag kan få i min närhet.

Det jag menade var att jag läser många bloggar, forumtrådar (oftast anonyma, pga påhopp) och kommentarer lite varstans som säger att det banne mig inte är okej.
"För det borde man ha tänkt på innan man skaffade barn" och dylika kommentarer ser jag mer eller mindre varje dag och jag är trött på det.
Och precis som du skrev det har inget med föräldraskapet i sig att göra. Så länge det inte går ut över barnen, men gör det det så är det en annan situation.
Det var därför jag ställde frågorna, jag vill veta varför en del inte tycker att det är okej. För att jag tycker att det borde vara självklart för alla att vara trötta, vilja ha lite egentid och vara rentav mänskliga bort emellan. Men det kommer alltid finnas moral-mammor/pappor som säger emot. Så är det bara. Dom får tycka vad dom vill så länge jag får tycka som jag vill.

Många vågar inte yppa sina tankar i bloggar, forum och liknande, om hur dom mår som föräldrar, eftersom det alltid finns dom som tycker att man inte ska/inte har rätt att klaga, man skulle tänkt på det innan, och att det är ett heltidsjobb att vara förälder.
Ja det är ett heltidsjobb. Men man är inte mer än människa och borde få tycka att det är jobbigt ibland.

Jag har, som sag,, inte det problemet med mina nära och kära, dom förstår och lyssnar på mig. Och jag är då inte rädd för att skriva/prata om att jag tycker det är jobbigt ibland. För det är det!

Hoppas du fått en tydligare bild på hur jag menar.
Annars är du, "Ehhh?", välkommen med mer frågor/synpunkter! :)
Ni andra får ju såklart ha åsikter ni också ;)

Lite bilder.

Ikväll får ni lite bilder. Ska ta och krypa ner i sängen. Är trött. Skräll.
Har tillbringat några timmar med mitt Sviskon. Var tvungen att få ladda batterierna. Det tar på en att vara mamma 24/7. (Ja jag har vetat det sen innan vi fick barn, men jag är trött för det) Det är mänskligt att vara trött och i dagens samhälle är det baske mig farligt att erkänna det. För fy vad kass man är som förälder om man känner sig sliten, behöver vara ifred ett tag, har kasst tålamod ibland eller att man inte är pedagogisk alla gånger. Det går icke.

Mina frågor blir då: Varför får man inte känna sig trött?
Varför får man inte prata om att man är/inte är något av ovan nämnda saker?
Varför är det tabu att ens prata om egentid?


Här är vi ute och utforskar skogen lite.



Hos farmor och chillar på advents-fika!



Mor och dotter, väldigt koncentrerade! :)


Nellie förstod rätt så snabbt hur man gjorde! :)

Dom blev jättegoda! :)


Grötfrukost på förskolan!
Neo, Nellie och Linnéa! <3


Och på eftermiddagen gjorde vi lussekatter! :)
Blev goda dom med!


Vi hann även med att vara till tandläkaren med Nellie igår. Det gick jättebra och hon gapade så tandläkaren kunde kolla och känna. 8 tänder samtidigt är det på väg upp. Inte undra på att hon är lite kinkig och har sovit dåligt bort emellan. :-(
Uschamejjen.

Nej ni, nu ska jag sova. Godnatt!

Så mycket hela tiden.

Ja det är mycket att göra precis hela tiden.
Ska försöka komma ikapp.
Håll tillgodo.

Nu blir det film med raringen, för att sen komma i säng i tid. Ska upp tidigt som attan imorgon för att infinna oss på N's förskola kl. 7.00 för en mysig grötfrukost.

Godkväll!


Från dagens sysselsättning - Pepparkaks-bak!

Morgonmys.

Mys med hembakade busselullar (ja det är jag som bakat faktiskt, tro det eller ej). Det tillsammans med världens bästa Åsa och Isabell, samt en kaffekopp så är dagen räddad! :)

Nellie och Linnéa är på dagis och härjar dom.

Godmorgon!

 

En bra helg.

As usual liksom. Jag har Therese här. Det kan inte vara annat än bra det.
Christian kom på en briljant idé. Att Therese kunde hyra ut sin lägenhet till personer som jobbar i Norge, eller liknande, under veckorna och bara är hemma på helger. För hon är ju ändå inte hemma på helgerna. Hon har varit här dom senaste 5.
T kan ju tjäna lite pengar på sin tomma lägenhet om hon skulle vilja.

Nellies humör är så himla bra! Eller inte. Surare unge får man leta efter. Räcker med att titta på henne eller börja säga något (som inte passar fröken) så är vrålandet igång. Hur länge står man ut som förälder? Det blir ju ganska jobbigt i längden med allt gap, skrik och vrål. För att hon inte får som hon vill.
T.ex. så tycker inte jag att man ska stå upp och hoppa i soffan. Säger åt henne gång på gång, lyfter bort henne. sätter mig i vägen. Allt! Och då är tårarna igång tillsammans med en ljuvlig vrålande stämma.
Underbart! Så. Himla. Underbart.
Nej jag är inte trött på att vara mamma. Men tålamodet tryter och det är jobbigt ibland.
Men hey! Jag är bara mänsklig.
Jag älskar vår dotter mer än ord kan beskriva, våga inte tro något annat!

Nu ska jag försöka övertala Therese, som ligger i andra soffan med en dator i knät, att vi ska komma i säng i tid ikväll.

Godnatt på er!

Går åt rätt håll.

Pappa är piggare. Värdena ser bra ut och han är inte intensivvårds-klassad längre. Så himla skönt.
Han är tydligen lite stirrig och orolig, men det kan också ha att göra med att han är stor-rökare och inte har rökt sedan i måndags. Han hade inte fått sova nått under natten som var, men inatt skulle han tydligen få lite lugnande så han får sova iallafall.
Pappa kommer nog inte hem under helgen, men jag hoppas på nästa vecka så man kan åka och hälsa på honom. Å andra sidan så är det bra att han stannar i Uppsala några dagar ifall det händer något.
Hoppas att jag klarar körkortet på tisdag så jag kan ge honom glada nyheter också!
Det skulle vara så underbart och få göra pappa glad. Han har ju tjatat så om detta körkortet.

Annars har det varit lugnt här hemma. Har inte haft lust med något annat när det varit lite oroligt.
Men besök hos Åsa och barn har jag hunnit med iaf. Och även imorgon blir det nog en tur dit, på en kopp kaffe, efter att vi lämnat barn på dagis.

Vår älskade dotter är hela 16 månader idag! Helt sjukt vad fort tiden har gått. Och så mycket hon lärt sig redan.
Vi är stolta föräldrar! Älskar henne mer än ord kan beskriva! <3

Dax att hoppa i säng. Är så trött. Huvudet har varit rörigt, men nu börjar det ordna upp sig! :)

Godnatt!

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0