Empati och medmänsklighet.

Jag och Nellie skulle rensa hennes saker idag. Hon har en hel del. Hon är väldigt fäst vid sina saker, men lite grann blev borta iaf. Mest böcker. Det är tänkt att vi ska ge bort det till julklappsinsamlingen för alla kvinnors hus och kvinnojourer. Det finns så många drabbade där ute som inte har råd eller möjlighet att ge sina barn julklappar. Och kan man då bidra med något, även om det är lite/få så är det alltid något.
Det är vad jag och Nellie har tänkt och göra det här året. Men Nellie fick berätta själv vad hon ville ge till andra barn. Jag vill inte bara ta hennes saker och ge bort.
Även om hon bara är två år så är hon en klok tjej och har mycket bra funderingar och tankar redan nu, Hon förstår så mycket mer än vad man tror. Jag satt och pratade med henne om att vi ska rensa hennes leksaker och ge bort till andra barn. Hon tittar på mig och svarar, "mm, alla barn behöver leksaker" ♥
Jag älskar hennes sätt att tycka och tänka på :) Även om det låter fjuttigt för er så betyder det så mycket för mig/oss att höra hennes empati. ♥ Jag är en stolt mamma ♥
 
Imorgon ska jag gå igenom lite kläder också. Det är ju så att vi ska ha en egen lite bebis i juni, men vid den tiden så behövs det inte vinterkläder i strl pyttesmått. Så jag tänkte nästan att jag skulle kolla igenom och se vad man kan ge bort. Det borde finnas en del iallafall.
Det känns bra att få hjälpa till och göra skillnad. Även om det, som sagt, inte är mycket man kan hjälpa till med. Christian rensade ur vårt förråd på vantar och mössor och tog med sig in till RIA i Karlstad och lämnade. Bara en sån sak tycker jag är stort. Det är något som gör skillnad för någon annan.
 
Tänk om alla kunde göra det lilla dom kan för andra människor. Många bäckar små. Och jag tänker fortsätta i den mån jag kan att hjälpa. Kan vår två-åring tänka på andra människor så nog tusan borde vi som är äldre klara av det också!


Kommentarer
MILAN - lillasyster Eriksson

Ni har en helt fantastisk dotter. Redan nu som liten pluttis är hon en förebild. ♥

Svar: Ja, det är hon verkligen! Vi är så stolta över henne. (Och vi hoppas det håller i sig också ;D) ♥
Fröken C

2012-12-17 @ 23:04:48
URL: http://milan.myshowroom.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Fröken C

Mina tankar, mitt liv och dess pusselbitar!

RSS 2.0